1. Home
  2. Vesti
  3. Start iz snova za novi Suzuki Jimny
Start iz snova za novi Suzuki Jimny
1

Start iz snova za novi Suzuki Jimny

563
1
Podelite sa prijateljima:

Tokom jula ove godine, japanski proizvođač je u skladu sa opštim trendovima automobilske industrije predstavio jedan od svojih veoma popularnih modela. Naravno, Suzuki Jimny je u pitanju. Ovaj mali, ali sposoban terenac, publika je imala priliku da vidi, po prvi put, na nedavno završenom Salonu automobila u Parizu.

Pre par dana je šef britanske divizije Suzukija, Dejl Vajat otkrio novinarima da je proizvođač oduševljen reakcijama publike na omaleni krosover, koji po tradiciji koristi koncept “karoserija na šasiji”. Da će Jimny nedvojbeno biti prodajni hit japanske marke, dokazuje činjenica da se čak 4.500 kupaca izjasnilo zainteresovanim za nabavku svog primerka. Ove aplikacije kupaca se obavljaju putem prijava na internet portalu proizvođača.

Navedena brojka predstavlja rast interesovanja za Jimnijem od 150%, i to u odnosu na godišnju realizaciju ovog krosovera u najboljoj tržišnoj godini prethodnika.

Međutim, ovakav razvoj događaja baca na slatke muke proizvođača iz Japana, posebno znajući da je tražnja u matičnoj zemlji u velikoj ekspanziji, takođe. Problem se sastoji u tome što sa proizvodnih traka kompanijskih pogona ne može da siđe toliki broj primeraka u kratkom roku.

Vajat je izjavio da se trudi da se izbori za kontigent od 1.100 primeraka modela Suzuki Jimny, koji bi bili namenjeni kupcima na Ostrvu, tokom prve godine. Njegova je želja da Britanci, u drugoj i narednim godinama tržišnog života malog terenca, imaju na raspolaganju za kupovinu, ukupno po 2.000 komada.

(563)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Rajko

Koga briga za loš rezultat na NCAP.