1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. Lada Connect – premijum primesa ruske marke
Lada Connect – premijum primesa ruske marke

Lada Connect – premijum primesa ruske marke

252
0
Podelite sa prijateljima:

Na izložbenom događaju MIAS-2016, AvtoVAZ je predstavio telematski sistem Lada Connect. Za razvoj sistema se pobrinula Laboratorija pametne vožnje, a osnovu je već pripremio Element system, razvijen od strane kompanije kao univerzalno rešenje podesno za instalaciju u svakom vozilu. Fino prilagođavanje sistema Lada Connect je trajalo dve godine, a sada je spremno za tržišni nastup.

Kako prenose ruski specijalizovani mediji, Lada Connect stiže u prodajne salone do kraja meseca, a njegova cena iznosi oko 390 evra uz dodatnih 80 evra za trošak ugradnje. Za montažu će biti neophodno utrošiti tri do četiri radna sata.  Lada Connect sistem nije povezan sa medija sistemom automobila, ali jeste sa elektronikom na instrumentacionom klasteru, a funkcioniše isključivo preko telefonske aplikacije, koja je dugo dostupna na internet prodavnicama.

Lada Connect omogućava korisniku da daljinski otvara i zaključava vrata na vozilu. Pored toga, omogućeno je i pokretanje motora (uključujući i startovanje u unapred predodređenom terminu), davanje zvučnih i svetlosnih signala, praćenje pozicije vozila na mapi, kontrola određenih parametara (nivo goriva, stanje akumulatora).

Sistem će biti u mogućnosti da šalje poruke vlasniku na pametni telefon, o eventualnom pokušaju krađe ili odnošenja vozila. Pored toga, sistem poseduje opciju memorisanja vozačkog stila (brzina kretanja, snažna kočenja i ubrzavanja), a što može kasnije da se upotrebi na više korisnih načina. Ipak, još uvek nije poznato da li će serijska verzija Lade Connect koristiti ovu funkciju.

Lada Connect je razvijen za instalaciju na sledećim modelima: Vesta, XRAY, Grant i Largus. U cenu je uključena i mesečna pretplata za naredne tri godine, dok će kasnija godišnja pretplata iznositi nešto manje od 60 evra.

Interesantno, AvtoVAZ nije obelodanio podatke o uvođenju ovog sistema u ponudu. Dodatno, ista kompanija je razvila i Lifan Connect sistem za vozila kineske marke. Ovaj sistem je u ponudi od prošle godine.

(252)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments