1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche i zvanično napušta dizel
Porsche i zvanično napušta dizel
0

Porsche i zvanično napušta dizel

1.35K
0
Podelite sa prijateljima:

Porsche se i zvanično pridružio grupi proizvođača automobila koji odustaju od dalje primene dizel pogonskih grupa u svojoj gami, a kao glavni razlog za ovakvu odluku, naveden je značajan porast tražnje za elektrifikovanim vozilima, posebno na Starom kontinentu.

Nemački proizvođač automobila je naveo da će se posvetiti elektrifikaciji cele game, što bi trebalo da se dogodi do 2022. godine. Na ovaj način, Porsche veruje da je obezbedio uslove za budući održivi razvoj.

Obim investicija u elektrifikovana vozila je značajno porastao, a nemačka marka navodi da je oko 63% od ukupnog broja prodatih primeraka modela Panamera, posedovalo “hibridni” pogonski sklop. Izneti podatak se odnosi na evropsko tržište. Pored toga, učešće vozila marke Porsche koja koriste dizel motor, u ukupnom broju prodatih primeraka na svetskom nivou, je tokom 2017. godine palo na svega 12%.

Nakon uvida u prezentovane podatke, deluje da je rukovodstvo kompanije donelo sasvim logičnu odluku o napuštanju dizela, posebno imajući u vidu da novi čisto električni sportski automobil Taycan, izgleda fenomenalno.

“Porsche se neće pridružiti trendu satanizacije dizela. Naprotiv, mi i dalje smatramo da je dizel tehnologija nezaobilazan deo budućnosti. Međutim, mi smo proizvođači sportskih automobila, a u tom segmentu, dizel je uvek igrao sporednu ulogu. Zato smo i odlučili da odustanemo od upotrebe dizel motora u našoj gami. Prirodno, nastavićemo da brinemo o vlasnicima dizel automobila koje smo proizveli, sa najvišim stepenom profesionalizma,” rekao je Oliver Blume, izvršni direktor kompanije Porsche AG.

To što Porsche napušta dizel, nikako ne znači da će ovaj proizvođač zaboraviti na kupce koji nisu oduševljeni trendom elektrifikacije. Marka će nastaviti sa usavršavanjem motora sa unutrašnjim sagorevanjem, naglašavajući da će “u razvoju game marke Porsche, moćni sportski automobili koji su u stanju da probude snažne emocije, ostati glavni fokus.”

(1353)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments