1. Home
  2. Prezentacije
  3. SEAT Tarraco 2019. – španska „teška kategorija“ (VIDEO I GALERIJA)
SEAT Tarraco 2019. – španska „teška kategorija“ (VIDEO I GALERIJA)
0

SEAT Tarraco 2019. – španska „teška kategorija“ (VIDEO I GALERIJA)

454
0
Podelite sa prijateljima:

Odmah na početku, Tarraco je dostupan sa četiri pogonske jedinice, dok će dodatne opcije uslediti kasnije.

SEAT takođe ulazi na tržište velikih (evropskih) SUV/krosovera. Tarraco se pridružuje na taj način Ateci i Aroni, a u zavisnosti od potreba i afiniteta kupaca, može da se priušti i sa opcionim trećim redom sedišta, što znači da u zbiru može da poveze sedam putnika.

Naziv „Tarraco“ je izveden iz imena španskog grada Taragone, na oblasti sredozemnog mora. Naravno, počiva na MQB A+ platformi, što je obezbedilo dužinu od 4.735 milimetara. Kupci takođe mogu da biraju između osam boja karoserije: „tamna kamuflažna“, „oryx bela“, „reflex srebrna“, „atlantik plava“, „indijum siva“, „bež titanijum“, „duboko crna“ i „uransko siva“.

Što se tiče unutrašnjosti, Vozač može da uživa u Virtual Cockpit displeju instrumentacije (opciono), dijagonale 10,25 inča (26 centimetara). Tu je naravno i osmoinčni (20,3 centimetra) ekran info-zabavnog sistema na vrhu centralnog grebena, dostupan sa takođe opcionim, upravljanjem putem pokreta ruku.

Četiri pogonske jedinice su dostupne odmah nakon lansiranja. Osnovnu opciju čini 1,5-litarski turbo benzinac sa 150 ks. Dolazi sa prednjim pogonom i šestostepenim manuelnim menjačem. Kupci kojima ovo nije dovoljno, mogu da se opredele za turbo četvorocilindraš radne zapremine 2,0 litra od 190 konja. Ovaj motor je uparen s pogonom na sve točkove i sedmostepenim menjačem s dvostrukom spojnicom. Naravno, dostupan je i 2,0-litarski turbo dizel sa 150 ili 190 ks (oba motora dolaze sa pogonom na sve točkove, s tim što je slabiji uparen s šestostepenim manuelnim a snažniji sa sedmostepenim DSG menjačem).

SEAT je takođe obećao i „alternativne pogonske tehnologije“, koje će uslediti kasnije, tako da ćemo verovatno imati i hibridnu varijantu.

Već poslovično, kada je aktuelna generacija automobila u pitanju, i Tarraco dolazi sa čitavim nizom sistema vozačke asistencije uz bezbednost postavljenu na visok nivo. Svi modeli poseduju standardnu čeonu asistenciju, sposobnu da detektuje pešake i bicikliste koji se nađu ispred vozila. Tu je i sistem održavanja vozne trake, automatskog pozivanja u slučaju incidenta, asistencije za preveniranje sudara itd. Opciono, kupci mogu da dodaju i adaptivni tempomat, automatske farove i asistenciju u slučaju hitnog slučaja.

Prodaja Tarraca počinje u Evropi pre isteka ove godine, a „španski“ novajlija će se proizvoditi u Volfsburgu.

 

(454)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments