1. Home
  2. Prezentacije
  3. Mercedesov rival Golfa R – Mercedes-AMG A35 4MATIC (VIDEO I GALERIJA)
Mercedesov rival Golfa R – Mercedes-AMG A35 4MATIC (VIDEO I GALERIJA)
0

Mercedesov rival Golfa R – Mercedes-AMG A35 4MATIC (VIDEO I GALERIJA)

251
0
Podelite sa prijateljima:

„Ulazni“ AMG je spreman da se uhvati u koštac sa VW Golfom R i Audijem S3.

Proizvođači automobila se otimaju za svaku „mrvicu tržišnog kolača“, upadajući u segmente kojima tradicionalno nikada nisu pripadali. Na taj način se možda (trenutno) ostvaruje veći profit, ali se svakako na duge staze narušava dugo sticano nasleđe.

Kako god, Mercedes-AMG je ušao u „hot heč“ igru sa A35 4Matic modelom. Kompakt iz Afalterbaha je definitivno vidno agresivniji od ostatka „A“ porodice. Insertaciju u vidu difuzora s obe strane „čuvaju“ dva izduvna „topa“, što jasno daje do znanja da je reč o AMG modelu.

Suštinu A35 čini novorazvijeni četvorocilindarski turbor 2,0-litraš sa 306 ks, dostupnih na 5.800 o/min, uz maksimalni obrtni moment od 400 Nm, koji na scenu stupa od 3.000 o/min. Snaga se na obe osovine šalje putem sedmostepenog menjača s dvostrukom spojnicom, uparenim sa 4Matic varijabilnim sistemom pogona na sve točkove.

Zahvaljujući ovoj postavci, A35 do „stotke“ ubrzava za 4,7 sekundi, a maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h.

Za zaustavnu moć su zaduženi moćni kočni diskovi, prečnika 350 milimetara napred i 330 milimetara nazad. Ove ventilirajuće i perforirane diskove pritiskaju u srebrno obojene kočne čeljusti, ukrašene crnim „AMG“ natpisom.

Naravno, ima tu još interesantnih stvari sem snažnog motora i velikih kočnica, jer su neke izmene napravljene i na karoseriji, da bi se povećala torziona krutost, dok su prenosni odnosi spomenutog DCT 7G optimizovani za bolji odziv na gasu. Pogonski sistem je varijabilan, tako da može od čisto prednjeg pogona napraviti tranziciju na odnos 50:50 po osovinama, kada je reč o isporuci snage.

A35 je „nafilovan“ istom tehnologijom kao i standardna A klasa, uz neke dodatne stvari. Primera radi, tu je novi „Slippery“ (klizavo) režim vožnje, koji je, kao što naziv sugeriše, razvijen za hvatanje u koštac sa klizavim voznim površinama. Funkcioniše tako što redukuje snagu i „poravnava“ krivu obrtnog momenta, da bi se poboljšala stabilnost vozila. Takođe, promene stepena prenosa su uglađenije, a menjanje naviše se odigrava ranije, dok start-stop sistem takođe asistira vozaču. „Slippery“ režim je dodat „tradicionalnim“ postavkama – „Comfort“, „Sport“, „Sport +“ i „Individual“.

Mercedes-AMG će novi A35 4Matic oficijelno predstaviti 2. oktobra na Salonu automobila u Parizu, dok će narudžbe početi da prima već u toku istog meseca. Prve isporuke bi trebalo da počnu u januaru 2019.

AutoRepublika

 

(251)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments