1. Home
  2. Vesti
  3. Obustavljena proizvodnja Peugeota 308 zbog deficita menjača na lageru
Obustavljena proizvodnja Peugeota 308 zbog deficita menjača na lageru
1

Obustavljena proizvodnja Peugeota 308 zbog deficita menjača na lageru

514
1
Podelite sa prijateljima:

Bez jedinice za transmisiju, nemoguće je proizvesti automobil. Upravo sa ovim problemom se suočavaju rukovodioci pogona francuske kompanije, koji su locirani na istoku matične zemlje u Sošou.

Naime, juče je obustavljena proizvodnja “hedžbek lavića” iz C segmenta, a ponovno pokretanje proizvodnih traka će se dogoditi onog trenutka kada u fabriku budu dopremljene komponente za transmisiju.

“Bili smo prinuđeni da stopiramo proizvodnju na liniji na kojoj je montiran Peugeot 308. Nemamo predstavu kada ćemo biti u prilici da ponovo pokrenemo rad ove linije,” izjavila je za Reuters gospođa zadužena za održavanje odnosa sa javnošću, ispred PSA grupe.

Vrlo je verovatno da je do zastoja u proizvodnji manuelnih šestostepenih jedinica za transmisiju, došlo kao posledica masovnog korišćenja godišnjih odmora, i sledstveno manjeg obima isporuka ove komponente francuskom proizvođaču subpremijum automobila.

 

(514)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ako može VW da isporučuje nekompletan T-ROC, tj. „petosed“ koji smeju da koriste samo četiri osobe, a što PSA ne isporučuje 308 bez menjača?