1. Home
  2. Vesti
  3. Dva nova modela iz N odeljenja ali bez Genesis G70 N verzije
Dva nova modela iz N odeljenja ali bez Genesis G70 N verzije
0

Dva nova modela iz N odeljenja ali bez Genesis G70 N verzije

221
0
Podelite sa prijateljima:

Albert Birman je nagovestio skori debi performantnog krosovera, kao i elektrifikaciju svih verzija koje  razvija performantno odeljenje marke Hyundai.

Hyundaijeva N divizija priprema dva nova automobila, nakon premijere modela i30 Fastback N, čije je predstavljanje zakazano za Salon automobila u Parizu. Međutim, sportska verzija luksuznog sedana Genesis G70 neće ugledati svetlost dana.

U razgovoru sa novinarima magazina Automotive News, Hyundaijev rukovodilac performantnog odeljenja, Albert Birman, je izjavio da je četvrti N model definitivno u planu, ali uz jedno iznenađenje koje je već u poodmakloj fazi razvoja.

Na taj način, gama vozila iz N palete bi brojala pet verzija, pored već postojećih modela: i30 N hedžbekVeloster N i30 Fastback N.

„Imamo jedan automobil u radu, a njega bi mogli da predstavimo potpredsedniku Čun Eui-sunu i ostalim članovima najvišeg nivoa uprave, već za dva, tri meseca.,“ rekao je Birman novinarima tokom test vožnji organizovanih za evropske novinare, na Nirburgringu.

„Zavisno od situacije i raspoloženja, možda i dobijemo spontano zeleno svetlo za taj novitet. Možda kažu: Ok, gurajte dalje.“

Birman je tom zgodom izjavio i da bi novi model mogao biti spreman za prilično kratko vreme, zavisno već od segmenta kojem bi pripadao.

Međutim, ne očekujte N verziju nove premijum limuzine Genesis G70, barem ne u skoroj budućnosti.

„Pre početka tržišnog života marke Genesis, već smo posedovali neka kompletirana istraživanja u vezi potencijalnog razvoja modela G70 N,“ rekao je Birman, „Naravno, bili bi nam drago da ga proizvedemo, ali u ovom trenutku, tu mogućnost ne vidim.“

Dolazeći model i30 Fastback N, očigledno nije bio deo početnog plana za N marku, ali je ipak dobio odobrenje nakon što je Peter Šrejer podržao Birmana koji je potom odlučio da bi ova verzija bila prava stvar za ponuditi kupcima.

U otklonu od tradicionalne game performantnih modela, Birman je izdvojio alternativne pogonske sklopove kao neminovnost sutrašnjice, nagoveštavajući da će sportske verzije Hyundaija proći kroz tretman elektrifikacije.

„Kada sagledavamo N verzije za 2021. godinu, ne možemo da eskiviramo trend elektrifikacije,“ naveo je on. „Pre ili kasnije, posedovaćemo EV, sve to je samo pitanje vremena.“

„Evo, na primer, u gami posedujemo Ioniq EV. Možemo da izaberemo na tržištu prikladnu bateriju, ugradimo veći motor, i već imamo Ioniq EV N, koji bi posedovao odličnu šasiju i više snage. Ovakve ideje nisu potpuna ludost.“

Glasine da Hyundai razvija N verziju krosovera Kona su se proširile tokom maja ove godine, a Birman ih je potvrdio.

Prema tim navodima, prototip je u osnovi posedovao sva tehnološka rešenja preuzeta sa modela i30 N, samo što su ona bila spakovana u manju karoseriju Kone. Dakle, to je bio model sa pogonom na točkove prednje osovine i manuelnom transmisijom.

Iako takvo vozilo još uvek nije dobilo zeleno svetlo za serijsku proizvodnju, samo postojanje prototipa, kao i serijskih performantnih verzija modela i30 i Veloster, znače da razvoj novog sportskog primerka ne bi potrajao predugo.

Ipak, naša je pretpostavka da će se Korejci uzdržati od predstavljanja performantnog krosovera, sve dok ne obezbede da rešenje za transmisiju bude automatsko, što bi bilo u skladu sa aktuelnim trendovima. Podsetićemo da modeli i30 N i Veloster N koriste samo manuelnu šestostepenu transmisiju, za sada. Opcija automatskog menjača sa dvostrukom spojnicom, predviđena je za uključivanje na listu raspoloživih izbora, tek za kraj 2019. godine.

Za sve dodatne informacije, moraćemo još malo da pričekamo.

(221)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments