1. Home
  2. Vesti
  3. Proizvođači zapretili Trampu – General Motors
Proizvođači zapretili Trampu – General Motors
0

Proizvođači zapretili Trampu – General Motors

416
0
Podelite sa prijateljima:

Jedan front carinskog rata dešava se između proizvođača automobila i američkog predsednika Donalda Trampa, a sada je dobio novi čin.

Nedugo nakon što je Tramp obećao uvođenje carine od čak 25% na sve uvozne proizvode, proizvođači su najavili da u tom slučaju određene modele jednostavno neće prodavati u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Trenutna „pretnja“ se odnosi samo na jednog proizvođača i na jedan model. Reč je o Buicku i njegovom krosoveru Envision, koji je jedno od samo tri vozila na američkom tržištu, a koji je proizveden u Kini (ostala dva su Volvo S90 i Cadillac CT6 PHEV). General Motorsova premijum divizija je jedan od najprodavanijih brendova u Kini sa godišnjom isporukom od 1,2 miliona primeraka dok je na domaćem tržištu svega 220.000 jedinica pronašlo kupce.

Buick je prvo zatražio da spomenuta carina od 25%, ovu marku jednostavno „zaobiđe“, a kao razlog spominje da se Envision prodaje mnogo bolje u Kini i da jednostavno nema finansijskog smisla prebaciti proizvodnju u SAD. Prošle godine američki kupci su potrošili novac na oko 41.000 Envisiona dok je prodaja ovog krosovera u Kini iznosila čak 210.683. General Motors dodaje da bi i prebacivanje Envisiona u SAD trajalo duže nego što sadašnja generacija treba da ostane u proizvodnji.

Ukoliko Trampova administracija odbije ovu molbu, Buick će jednostavno ugasiti Envision u Americi iako on čini oko 20% ukupne prodaje proizvođača. Dok čekamo na odgovor kompanija je povećala proizvodnju do maksimuma i trenutno ima dovoljnu zalihu za narednih šest meseci.

Ostaje nam da vidimo da li će i ostali proizvođači pratiti takav potez.

 

(416)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments