1. Home
  2. Vesti
  3. Kia odobrila proizvodnju pikapa
Kia odobrila proizvodnju pikapa
1

Kia odobrila proizvodnju pikapa

167
1
Podelite sa prijateljima:

Hyundai je ranije najavio da će Santa Cruz koncept ući u serijsku proizvodnju, a sada će istim koracima krenuti i drugi proizvođač iz Koreje. Kia je potvrdila da trenutno razvija kompaktan pikap kamionet koji bi trebao da debituje na američkom tržištu do 2021. godine.

Kako proizvođač nema u svojoj ponudi veći terenac ili krosover sa pogonom na zadnje točkove, šanse su velike da će model Telluride poslužiti kao baza. To nam govori da Kia cilja Hondu Ridgeline (donja fotografija) kao glavnog rivala pošto je japanski model jedini preostali pikap na tržištu sa samonosećom karoserijom.

Honda je ranije potvrdila da on nije razvijen za teže poslove već za one kupce koji žele vozne karakteristike limuzina uz svakodnevnu vožnju i povremene lakše poslove u dvorištu. Rizik se i nije preterano isplatio pošto je Ridgeline završio prošlu godinu sa samo 30.592 isporučena primerka, što je daleko manje od konkurencije.

Nećemo biti iznenađeni ako Kijin pikap bude delio kabinu sa Telluride što znači da bi postojala samo verzija sa četvoro vrata. Međutim, prethodnih godina terenski modeli kao što su Toyota Tacoma TRD Pro, Chevrolet Colorado ZR2 i Ford Ranger Raptor, su se pokazali izuzetno popularnim pa postoji mogućnost da će Korejci otići u ovom pravcu.

Pogon na prednje točkove bi trebao da bude standardan uz opcioni pogon na sva četiri točka. Poznati 3,8-litarski V6 benzinac iz Telluride sa više od 291 konjskom snagom će verovatno biti jedini u izboru.

Ovo nije prvi put da se mogućnost proizvodnje pikap kamioneta spominje i Kia je kroz istoriju predstavila nekoliko konceptnih modela kao što su, iznad prikazani KCV-II (2002.), KCV-4 Mojave koji je poslužio kao naslovna ilustracija (2004.) i Sedona Safari (2015.). Više informacija o serijskom modelu bi trebalo da usledi narednih godina.

AutoRepublika

(167)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Neko iz mase

Od koga to kia traži odobrenje?