1. Home
  2. Vesti
  3. Budući Lexus F modeli će biti hibridi – GT perjanica na vidiku
Budući Lexus F modeli će biti hibridi – GT perjanica na vidiku
0

Budući Lexus F modeli će biti hibridi – GT perjanica na vidiku

141
0
Podelite sa prijateljima:

Po svemu sudeći je i električni UX na putu.

Sa šest hibridnih modela u ponudi, Lexus već sada ima mnogo opcija za one koji žele elektrifikovano vozilo. Do sada, hibridna postavka nije bila prenesena u performantnu F liniju. Ovo bi moglo da se promeni u budućnosti, sudeći po rečima predsednika Lexusa, Jošihira Save.

„F portfolio je veoma važan, sa F-om razmišljamo na naš originalan način“, rekao je Sava tokom govora na Festivalu brzine u Gudvudu. „Jedna solucija se odnosi na čisti F GT model, koji bi mogao da bude hibrid sa elektormotorom i snažnom SUS mašinom, što će doneti jednu drugu vrstu osećaja u vožnji. Ne držimo se striktno V8, V10, twin-turba; oni su važni, ali u isto vreme gledamo ka budućnosti. Želeli bismo da pronađemo način da se povežemo sa budućom erom.“

Nije jasno šta je Sava podrazumevao pod „čistim F GT“ modelom. Kreiranje grand tourer perjanice koja bi se pozicionirala iznad LC-a se čini rasipanjem, jer ni postojeći model sa 1.016 isporuka (u SAD) u prvih šest meseci se ne može pohvaliti sjajnom prodajom. Ipak Sava bi mogoa da sugeriše na LC F o kojem kolaju glasine. Spekuliše se da bi mogao da poseduje 4,0-litarski V8 sa oko 630 konja. Međutim, ovi navodi možda i nisu istiniti.

S druge strane game, predsednik Lexusa je najavio potpuno električnu verziju UX krosovera.

(141)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments