1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes sprema GLG model – rivala Range Rover Sporta?
Mercedes sprema GLG model – rivala Range Rover Sporta?
0

Mercedes sprema GLG model – rivala Range Rover Sporta?

5.17K
0
Podelite sa prijateljima:

Kolaju glasine da će GLG posedovati „off-road“ opremu.

Proizvodna dinamika unutar automobilske industrije napreduje sve jačim tempom, posebno u SUV/krosover segmentu. Znamo da je Mercedes-Benz GLB na putu i da će se pozicionirati između GLA i GLC modela. GLB je već nazvan „bejbi“ G klasom, međutim, čini se da je druga oznaka rezervisana za takav model, a ona je „GLG“.

Doduše, informacije još uvek nisu potrđene, ali ako se vratimo gotovo šest godina unazad, doći ćemo do informacija da je GLG krosover navodno bio u razvoju, i tada je za njega upotrebljen termin „bejbi“ G klasa.

Ono što glasine takođe govore je da bi GLG mogao da se stavi naspram Land Rover Range Rover Sporta, koji kombinuje dobre terenske sposobnosti, luksuz, ali i relativno pristupačnu cenu. GLG bi trebalo da bude dostupan sa „off road“ paketom, podesivim vazdušnim ogibljenjem koje obezbeđuje podešavanje klirensa itd.

Ipak, još uvek se svodi na glasine, a ukoliko je razvoj novog modela i krenuo, on je još uvek u konceptualnoj fazi. Nema radnog naziva, nema prototipa, ali ko zna…

 

(5167)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments