1. Home
  2. Vesti
  3. UAZ je razvio prvo rusko lako komercijalno vozilo sa hibridnom tehnologijom
UAZ je razvio prvo rusko lako komercijalno vozilo sa hibridnom tehnologijom
0

UAZ je razvio prvo rusko lako komercijalno vozilo sa hibridnom tehnologijom

226
0
Podelite sa prijateljima:

UAZ je predstavio prototip prvog ruskog lakog komercijalnog vozila koje koristi hibridni pogonski sklop, objavila je kompanija pre par dana. Automobil je razvijen od strane Saveznog državnog unitarnog preduzeća NAMI, a kao osnova za ovo vozilo je poslužio model UAZ Profi. Četvorotočkaš je predstavljen u halama Innoproma na izložbi privrednih vozila, održanoj u jekateringurgu.

Putničku kabinu karakterišu dva reda sedišta, koja omogućavaju prevoz do pet putnika, uz nosivost tereta do 1,5 tona. Hibridni sistem omogućava da se vozilo kreće u tri režima vožnje: čisto električnom, benzinskom ili mešovitom.

Pogonski sklop čine benzinski atmosferski motor sa unutrašnjim sagorevanjem, zapremine 2,3 litre koji isporučuje 131,6 konjskih snaga uz 214 njutn metara obrtnog momenta, kao i elektromotor snage 126,4 konja, i 288 Nm. Električna energija se skladišti u bateriji kapaciteta 14 kWh a sistem radi na 356 volti. Transmisija je šestostepena automatska. Sistemom upravljaju i razne dopunske jedinice zadužene za transformaciju i distribuciju električne energije. Potrošnja goriva u kombinovanom režimu, iznosi 7,6 litara na pređenih sto kilometara.

Hibridni režim vožnje se aktivan kada SUS motor i elektromotor rade u sadejstvu. Aktivira se u situacijam u kojima računar registruje da se vozilo kreće višom brzinom od 50 km/h, pri čemu se automatski, a na osnovu signala elektronskog sistema, uključuje motor sa unutrašnjim sagorevanjem.

“Ubrzanje iz mesta do 100 km/h se odigrava u 10,7 sekundi, što je za više nego trostruko bolje u odnosu na isto vozilo koje koristi konvencionalni pogonski sklop”, navodi se u izjavi za javnost.

Serijska proizvodnja vozila je planirana nakon sprovođenja svih neophodnih finalnih testova.

(226)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments