1. Home
  2. Vesti
  3. Lamborghini: Aventadorov naslednik će biti hibrid
Lamborghini: Aventadorov naslednik će biti hibrid
0

Lamborghini: Aventadorov naslednik će biti hibrid

158
0
Podelite sa prijateljima:

U poslednje vreme, sve češće slušamo izveštaje da će naslednik Aventadora biti elektrifikovan. Sada je šef kompanije u potpunosti pojasnio da će nova perjanica biti pogonjena hibridnom postavkom. U intervjuu za britanski Auto Express, na Festivalu brzine u Gudvudu, Stefano Domenikali je najavio da će Aventadorov zamenik i dalje posedovati V12 mašinu, ali uz neke elektrifikovane komponente.

On je dodao da je odluka donesena i da će se na taj način Lamborghini izdvajati, nudeći velik SUS motor u kombinaciji sa hibridnim pojačanjem. Pored toga, sličan tretman će dobiti i Huracan u sledećoj iteraciji, uz zadržavanje V10 motora.

Ipak, prvi koji će dobiti elektroasistenciju će biti SUV Urus, a trebalo bi da se na tržištu pojavi do isteka ove dekade. Po najnovijim informacijama, hibridizovani  superSUV će preuzeti prilagođenu pogonsku jedinicu iz Porsche Panamere Turbo S E-Hybrid, što znači da je u pitanju elektrifikovani, 4,0-litarski V8 sa 690 ks i 850 Nm.

Međutim, u međuvremenu, kao što smo izvestili, Lamborghini razmatra hibridni hiperautomobil. Ukoliko su glasine tačne, proizvodnja će biti ograničena na samo 67 primeraka, po 2,5 miliona dolara svaki, dok će dizajn u velikoj meri biti preuzet od Terzo Millennio koncepta.

Što se Aventadora tiče, njegov naslednik bi trebalo da pristigne početkom naredne dekade. U međuvremenu, aktuelna generacija ima još jednog „keca u rukavu“ a on se zove Superveloce Jota. Misija bi trebalo da mu bude da sa trona Nirburgringa skine Porsche 911 GT2 RS.

Lamborghini bi takođe mogao da proširi portfolio sa četvrtom modelnom linijom, ali odluka još uvek nije definitivno donesena. Domenikali je upozorio da kompanija mora pod budnim okom da drži kretanje tržišta superluksuznih automobila da bi procenila da li ima prostora za takav model, koji bi praktično bio naslednik Estoque koncepta, a možda i nešto drugo…

 

(158)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments