1. Home
  2. Vesti
  3. Da li je veće i bolje kada su točkovi u pitanju? (VIDEO)
Da li je veće i bolje kada su točkovi u pitanju? (VIDEO)
2

Da li je veće i bolje kada su točkovi u pitanju? (VIDEO)

4.79K
2
Podelite sa prijateljima:

Koja kombinacija točkova i guma se pokazala boljom na Hondi Civic Si, dovoljno dorađenoj da može lepo da se snađe na trkačkoj stazi?

Jednu opciju čine 15×7,5 König Hypergram točkovi sa 225/205 (napred/nazad) Nankang AR-1 gumama a drugu 17×8 König Dekagram naplaci sa Nankang AR-1 pneumaticima širine 235/215 (napred/nazad).

Naravno, Civic je s pogonom na prednje točkove, a da biste saznali kako je prošao dvoboj između 15 cola i 17 cola, pogledajte video. I jedna i druga opcija imaju svoje prednosti, a za koju biste se vi odlučili?

Izvor: Speed Academy via YouTube

(4793)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Nisam siguran da sam razumeo šta je bolje za nas obične smrtnike.

Mad Max

Čovek je ovde malo pobrkao babe i žabe. Ovde je razlika u prečniku točka je ogromna što potpuno menja finalni prenosni odnos, bar za jedan broj. Ovaj trik koristimo često na reliju, na jeftinijim vozilima, kad se nema mogućnbost promene glavnog prenosa. Ovde je očigledno bolji manji točak, je se radi o standardnom autu (standardni menjač) na trkačkoj stazi. To znači praktično da uvekj vozi stepen prenosa više. Sa većim točkom, ide druga, negde treća, tako da je menjač i prenos jako nepovoljan. Ako se uzme u obzir isti prečnik točka, a razlika u veličini felne, niskoprofilna guma bi bila… Pročitaj više »