1. Home
  2. Vesti
  3. Renault će u Španiji proizvoditi pet novih modela
Renault će u Španiji proizvoditi pet novih modela
0

Renault će u Španiji proizvoditi pet novih modela

185
0
Podelite sa prijateljima:

Španske fabrike Renault grupe imaće mnogo posla u narednim godinama.

Posrnuli francuski automobilski div otkrio je svoj industrijski plan za pogone na Pirinejskom poluostrvu za razdoblje od tekuće do 2024. godine. Osim nekolicine novih modela koji će silaziti sa proizvodnih traka u Španiji, ovde će se vršiti proizvodnja motora i menjača za hibridne pogonske sklopove.

Potvrde koje su stigle od izvršnog direktora Renaulta, Luke de Mea, donose sigurnost za uznemirenu špansku javnost koja je strahovala za budućnost fabrike u toj zemlji. No, više nema potrebe za veliku brigu.

Pogon u Palensiji proizvodiće tri nova modela, dok će se u Valjadolidu montirati još dva nova četvorotočkaša. Ono što je zajedničko za svih pet noviteta koji će Španiju zvati svojom domovinom jeste da su pripadnici SUV segmenta i svi će koristiti hibridni pogonski sklop.

Modeli koji će se proizvoditi u Palensiji pripadaće C i D segmentu i prvi od njih će stupiti na scenu 2022. godine, da bi ostala dva stigla 2023. i 2024. Što se tiče krosovera namenjenih Valjadolidu, oni će biti smešteni u B i tzv. B+ klasu.

Potonji model bi trebalo da bude smešten između Captura i Kadjara u gami Renaulta. Proizvodnja oba noviteta u fabrici u Valjadolidu počeće 2024. godine.

Osim novosti u vezi novih automobila stižu lepe vesti i na drugim poljima. Tako će pogon u Valjadolidu proizvoditi i novu generaciju motora za hibridna vozila, dok će se u fabrici u Sevilji montirati menjači. Proizvodnja agregata počeće 2023. godine, dok će dve nove menjačke kutije namenjene elektrifikovanim automobilima stupiti na scenu 2022. i 2024. godine.

AutoRepublika

(185)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments