1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Opel najavljuje novi dizajnerski jezik
Opel najavljuje novi dizajnerski jezik
0

Opel najavljuje novi dizajnerski jezik

297
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka priprema novi konceptni automobil koji će najaviti dizajnerski jezik Opela predviđen za narednu dekadu.

Proizvođač iz Riselshajma nam je dao prvi uvid u novi stajling, kojeg naziva „odvažan i čist“. Reč je naravno o „tizeru“ novog koncepta, koji sugeriše kakav bi izgled Opelovih automobila trebalo da bude sredinom sledeće decenije.

Iz kompanije javljaju da GT Concept iz Ženeve od pre dve godine, novom dizajnerskom jeziku daruje „odvažne proporcije“ i „jednostavne površine“.

„Kompas za Opelovu uspešnu i održivu budućnost je „TEMPO!““, kaže Mihael Lošeler, šef marke. On je naveo da pored porasta profitabilnosti i efikasnosti, „TEMPO“ uključuje i jačanje Opela kao robne marke.

Opel kaže da će novi konceptni automobil biti „nacrt“ za budući dizajn serijskih automobila, kao i da će obuhvatati „osnovne vrednosti marke“.

Jedan od ključnih elemenata koncepta je kompas. „Opel Compass organizuje dizajnerske elemente Opelovog budućeg lica  oko dve izražene osovine koje presecaju poznati bedž.

Još uvek nije poznato koji automobil će biti iskorišćen za demonstraciju novog dizajnerskog jezika. Nova Corsa treba da nastupi 2019., nakon što je stavljena na godinu ponovnog inženjeringa od strane novih vlasnika iz PSA. Aktuelna verzija Astre, K generacija, sada je već tri godine na tržištu, u okviru životnog ciklusa koji će trajati 7-8 godina. Restilizacija stiže uskoro.

Opel javlja da nećemo morati mnogo da čekamo na obelodanjivanje koncepta, koji će biti predstavljen do kraja godine.

(297)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments