1. Home
  2. Vesti
  3. Da li će Amerika dobiti novi najprodavaniji automobil?
Da li će Amerika dobiti novi najprodavaniji automobil?
0

Da li će Amerika dobiti novi najprodavaniji automobil?

532
0
Podelite sa prijateljima:

Ukoliko izostavimo pikape, terence i krosovere, Toyota Camry je apsolutni prodajni kralj u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Japanski velikan pruža odličnu kombinaciju kvaliteta, opreme i prostora po veoma pristupačnim cenama pa tako ne predstavlja iznenađenje da je od 1997. godine samo jednom izgubio prodajni rat sa rivalima (to se desilo 2001. godine kada ga je nova generacija Honde Accord skinula sa vrha). Ipak, situacija bi se mogla promeniti ove godine i to opet od strane jednog Hondinog automobila…

U prvih šest meseci ove godine Toyota je prodala 178.795 Camryja, što je pad od 0,2%. Prodaja je bila posebno loša u junu i to za 7,8% niža, a dok jedni kažu da ne treba očajavati pošto niko ne želi tradicionalni sedan umesto krosovera, postoje i oni koji kažu da je Camry potpuno nov ove godine pa samim tim Toyotina investicija se možda i nije isplatila.

Automobil koji bi mogao da nadmaši Camry je Honda Civic. Japanski predstavnik je prošle godine nadmašio lični rekord u SAD sa 377.286 isporučenih jedinica, što je bilo oko 10.000 vozila manje nego Camry, ali posle šest meseci ove godine razlika je izuzetno mala. Naime, Civic se trenutno zaustavio na cifri od 176.242 što je samo 2.371 automobila manje nego Camry, a pri tom treba spomenuti da je Hondin predstavnik u junu izašao kao pobednik za oko 3.000 jedinica.  

Ako bi se pogledala prodaja civilnim kupcima, Civic je već sada ispred Camryja pošto se Toyotin predstavnik u velikoj meri oslanja i na flotnu prodaju sa približno 50.000 isporučenih Camryja u tu svrhu prošle godine. Flotna prodaja je ove godine povećana u još većoj meri (za čak 70% u januaru), pa se postavlja pitanje da li će Toyota nastaviti sa takvim potezima da održi svog velika na liderskoj poziciji.

Iza Camryja i Civica slede Toyota Corolla (161.462), Honda Accord (138.290), Nissan Altima (123.792), Nissan Sentra (115.676), Hyundai Elantra (99.728), Ford Fusion (86.978), Chevrolet Cruze (77.691) i Chevrolet Malibu (76.417). 

(532)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments