1. Home
  2. Vesti
  3. Bitka Audijevih „turba“ (VIDEO)
Bitka Audijevih „turba“ (VIDEO)
0

Bitka Audijevih „turba“ (VIDEO)

447
0
Podelite sa prijateljima:

Audi Q5, nakon dizel skandala, nije dostupan u SAD u TDI verziji. Zapravo, čuvena afera je uticala na kompletnu ponudu Volkswagen grupe preko „velike bare“. Iz tog razloga je ekipa iz The Fast Lane Car YouTube kanala iskoristila usluge Q5 TDI iz 2015.  Ovaj model je stavljen „na crtu“ novom Q5 i SQ5, i to u seriji trka ubrzanja.

„Popravljeni“ TDI i dalje isporučuje 240 ks i 580 Nm iz 3,0-litarskog V6 turbo dizela. On zapravo u odnosu na sva tri agregata koja su u igri, raspolaže najvišim obrtnim momentom.  Q5 sa rednim turbo benzinskim četvorocilindrašem ima nešto više konja – 252, ali znatno manje Njutn metara – 370. SQ5, kao „dežurni snagator“, isporučuje 354 ks i 500 Nm iz 3,0-litarskog V6 motora.

Najpre su se oprobali Q5 TDI i standardni Q5. Mada je TDI sveukupno moćniji, on je i gotovo 200 kilograma teži. Naravno, visok obrtni moment mu obezbeđuje vidnu prednost na kratkim distancama.

U sledećem dvoboju, TDI je stavljen naspram SQ5.  Mada i dalje u prednosti, što se obrtnog momenta tiče, to teško da je dovoljno da se pobedi model sa „S“ prefiksom. Oba vozila imaju pogon na sve točkove i osmostepeni automatski menjač.

Ovakvi video klipovi su poslovično zabavni, jedino što u ovom slučaju baš i nismo sigurni o kojoj distanci se radi.

Izvor: The Fast Lane Car via YouTube

(447)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments