1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla najavljuje pogonski sklop sa tri elektromotora
Tesla najavljuje pogonski sklop sa tri elektromotora
1

Tesla najavljuje pogonski sklop sa tri elektromotora

283
1
Podelite sa prijateljima:

Američki proizvođač električnih automobila ponudiće novu, još snažniju varijantu Modela S. 

Sufiks za automobile koji budu koristili ovakav pogonski sklop biće Plaid. Ovakvo izdanje Teslinih vozila trebalo bi da za sada dobiju tri modela: Model S, Model Y, kao i nadolazeći Roadster.

Iako je Ilon Mask najavio da će Model S uskoro postaviti novi rekord za električne automobile sa četvoro vrata na Nirburgringu, još uvek nije jasno da li će to biti P100D+ varijanta, ili možda čak upravo spomenuti Plaid.

Datum kada će Tesla okušati sreću na Ringu još nije poznat, ali po svemu sudeći to bi moglo da se okuša 21. septembra. Mada je to još uvek nezvanično, čelnici nemačke staze uspeli su da „otvore“ prostor za američku marku, odnosno da tada zaustave saobraćaj na „Zelenom paklu“ kako bi Tesla uspeo da neometano postavi brzi krug.

Aktuelni rekorder je Porsche Taycan sa vremenom od 7 minuta i 42 sekunde. Prema poslednjim informacijama Tesla želi da za rušenje rekorda angažuje Nika Rozberga, bivšeg šampiona Formule 1.

AutoRepublika 

(283)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Goran Jurković

To je bolji pristup nego dvije brzine u taycan koji je tehnologiju uzeo od rimac c1. Jer i rimac u c2 izbacuje mjenjač jer su shvatili da pristup ne valja.
Rimac c2 ide slično 2x500kw na zadnju osovinu plus 2x200kw na prednji kraj. Umjesto 4x250kw plus mjenjač sa dvije brzine na zadnjoj osovini.
Tesla sa 2 motora otraga će se time približiti hyper cars u obiteljskoj limuzini