1. Home
  2. Sport
  3. Toyota želi da Kimi Raikonen testira Yaris WRC
Toyota želi da Kimi Raikonen testira Yaris WRC
0

Toyota želi da Kimi Raikonen testira Yaris WRC

144
0
Podelite sa prijateljima:

Šef Toyotinog WRC tima, Tomi Makinen, izrazio je želju da Kimi Raikonen testira Yaris WRC.

Kao što je poznato, budućnost Finca u Formuli 1 je neizvesna, jer Ferrari već sada šalje signale da želi da vidi Šarla Leklerka u svom timu. Mada su nedavne vesti o Raikonenovom povratku u reli vode negirane, Makinen je pojasnio da su njegovom zemljaku vrata otvorena, kada je u pitanju testiranje Toyotinog reli trkača.

„On nije još uvek ništa testirao, ali zašto da ne?“, zapitao se Makinen. „Ukoliko Kimi želi da vozi naš automobil, mi ćemo mu to omogućiti, bez dileme.

Znam kako on vozi. On je veoma dobar, ali nije lud“, rekao je četvorostruki WRC šampion.

Raikonen se fokusirao na WRC tokom odsutstva iz Formule 1, 2010. i 2011. godine, a najbolji rezultat mu je bilo peto mesto u Turskoj.

On je prethodno imao razgovore u vezi sa potencijalnim povratkom u reli a navodno je zainteresovan za testiranje nove generacije WRC automobila.

Aktuelni sportski direktor Toyote WRC, Kaj Lindstrom, bio je Raikonenov suvozač u tokom njegovog izleta u reli vode.

„Za sada se nije izjasnio. Mogao bi verovatno da provoza par relija a svakako bi bilo interesantno videti ga u reli trkaču. Međutim, za sada nismo razgovarali o tome“, rekao je Lindstrom.

Petostruki WRC šampion, Sebastijen Ožije, rekao je da bi Raikonenov povratak bio dobar za reli.

„Ukoliko on želi da se vrati, siguran sam da bi mogao da bude dobar“, rekao je Ožije. „Pitanje je samo da li on to želi, svi znamo da nije neki veliki radnik. Međutim, njegovo ime nikada nije loše za sport, to je sigurno.“

Ožije, Raikoneov timski kolega iz 2010. u Citroen Junior timu, upozorio je da su se WRC trkači značajno promenili u međuvremenu.

„Sećamo se kada je došao pre nekoliko godina. Mučio se, a sada, s obzirom da je dosta vremena proveo van relija, neće mu biti ništa lakše, posebno sada kada je nivo takmičenja podignut na višu lestvicu nego ranije“, dodao je Ožije.

Izvor: Motorsport.com

(144)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments