1. Home
  2. Vesti
  3. Jinpeng jeste X5, ali nije BMW niti je Jeep
Jinpeng jeste X5, ali nije BMW niti je Jeep
0

Jinpeng jeste X5, ali nije BMW niti je Jeep

297
0
Podelite sa prijateljima:

Ovaj mali “lepotan”, uprkos rešetki hladnjaka koja je očigledno inspirisana onom sa modela  Jeep Cherokee, pripada kategoriji električnih vozila koja su u stanju da razviju malu brzinu kretanja (LSEV), a to je segment koji je u današnje doba vrlo popularan u matičnoj Kini. Nije redak slučaj da proizvođači vozila iz ove kategorije dodeljuju zvučne nazive svojim modelima, a ovo je jedan od primera.

Vozilima iz LSEV segmenta nije dozvoljeno kretanje po glavnim putnim pravcima (autoputevima i putevima rezervisanim za motorna vozila), jer je pripadnost segmentu uslovljena time da vozilo ne sme da poseduje maksimalnu brzinu višu od 50 km/h. Ovo jeste glavno ograničenje, ali ima i par dobrih vesti sa tim u vezi: vozačka dozvola vam nije potrebna da biste upravljali njime. Ne trebaju vam ni registarske tablice, a u većini gradova čak ni osiguranje nije neophodno.

Proizvođač ovog vozila je izvorno angažovan u proizvodnji bicikala sa elektro asistencijom, a naziva se Jinpeng New Energy Vehicles. Sedište kompanije je u gradu Sužou, provincija Džijansu, a engleski naziv kompanije je Kingbon.

Ovaj X5 poseduje mogućnost prevoza dve odrasle osobe na prednjim sedištima, uz još dva deteta (ili dve bakice skromnih gabarita, da se našalimo malo). Spram veličine, za unutrašnjost vozila se može reći da je veoma komforna, dok digitalni instrumentacioni panel po veličini, čak prevazilazi onaj koji u nekim modelima implementriao Volkswagen.

Jinpeng X5 je dostupan u više različitih konfiguracija. Model prikazan na fotografijama predstavlja osnovnu verziju. Poseduje elektromotor koji isporučuje četiri konjske snage, a baterija funkcioniše na 60 volti. Maksimalna brzina je 40 km/h, uz autonomiju od sto kilometara.

Dimenzije vozila u milimetrima izražene su (dužina, širina, visina): 2.722; 1.555; 1.653, dok osovine deli 1.980 milimetara razmaka. Cena za osnovni model je malo niža od 2.000 evra.

Oni koji žele da potroše više novca, mogu da izaberu i model koji nosi oznaku X5D, kojem je maksimalna brzina 45/h, uz povećanu autonomiju na 150 kilometara.

(297)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments