1. Home
  2. Vesti
  3. Osmišljen osveživač vazduha s mirisom benzina u električnim automobilima
Osmišljen osveživač vazduha s mirisom benzina u električnim automobilima

Osmišljen osveživač vazduha s mirisom benzina u električnim automobilima

552
1
Podelite sa prijateljima:

Novi baterijski krosover Mustang Mach-E GT možda i nudi sve ono što je potrebno ljubitelju automobila, izuzev obožavanog mirisa benzina koji je za mnoge entuzijaste apsolutno nezamenjiv. Međutim, tako je bilo do sada, tačnije do trenutka dok Amerikanci nisu pronašli rešenje i tržištu ponudili osveživač vazduha s mirisom benzina!

Ford navodi da je nadenuo ime ovom mirisu Mach-Eau, i da je prevashodno namenjen onima koji žude za performansama novog električnog SUV-a zvanog Mustang Mach-E GT, ali su i dalje zavisni od upečatljivog vonja tradicionalnih benzinaca. Na osnovu istraživanja koje je Ford sproveo, utvrđeno je da svaki peti vozač pati i čezne za mirisom benzina u svom novom električnom automobilu. Njih je čak 70% koji tvrde da znaju da će u određenom trenutku i oni osetiti da im nedostaje taj čarobni miris oktana. Aroma benzina se ispostavila popularnijom od one koju emituje sir ili vino.

Tako je Mach-Eau dizajniran uz pomoć konsultantske kuće specijalizovanja za odnosne teme Olfiction. Razvojni tim je u aromu dodao i ostale karakteristične mirise automobilskog enterijera i ostalih detalja s konvencionalnog četvorotočkaša. Nova aroma uključuje i dašag plavog đumbira, lavande, geranijuma, sandalovog drveta… Sve to čini da Mach-Eau odaje i aromu metala, dima i gume. Pridodat je i miris životinje na koji način je parfem povezan s nasleđem Mustanga, kao predstavnika konjske vrste.

Američki proizvođač Ford je svoj novi proizvod predstavio na Fetivalu brzine koji se održava u Gudvudu.  Goodwood Festival of Speed. Ipak, u ovom trenutku miris nije dostupan za poručivanje. Nastao je kao deo kampanje tokom koje Ford pokušava da raskrinka mitove koji prate električne automobile i da ubedi ljubitelje „klasike“ da su potencijali električnih vozila znatno prijemčiviji.

Inače, Ford Mustang Mach-E GT poseduje dve varijante u ponudi i to su GT i Performance Edition. Obe verzije isporučuju 480 konjskih snaga na osnovu rada električnih motora napajanih iz baterijskog pakovanja kapaciteta 88 kilovat-sati. Verzija GT generiše obrtni moment na nivou od 814 Nm dok je izdanje Performance, sa 860 Nm obrtnog momenta, još ubedljivije. Dok GT dohvata brzinu od 96 km/h za 3,7 sekundi, dotle GT Performance to čini za 3,5 sekundi.

AutoRepublika

(552)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Medo

Dovoljno je da stave prst u dupe i da ga omirisu kad im se neko g…no elektricno ugasi u nekoj zabiti..