1. Home
  2. Vesti
  3. Audi i Hyundai ulaze u kooperaciju
Audi i Hyundai ulaze u kooperaciju
1

Audi i Hyundai ulaze u kooperaciju

546
1
Podelite sa prijateljima:

Dogovor je pred odobrenjem odgovarajućih organa.

Nakon pomalo iznenađujuće objave da su Volkswagen i Ford potpisali Memorandum o razumevanju vezano za buduću saradnju u oblasti komercijalnih vozila, stižu vesti da se udružuju Audi i Hyundai. Međutim, oni će se koncentrisati na nešto drugo, a reč je o tehnologijih gorivnih ćelija.

U zvaničnom saopštenju za medije stoji da južnokorejski i nemački proizvođač imaju planove da ukrste patente i omoguće međusobni pristup nekonkurentnim komponentama. Glavni cilj projekta je da se tehnologija gorivnih ćelija razvija na nivo serijske proizvodnje efektnije nego što je to trenutno slučaj. Važno je naglasiti da je dogovor mora da bude odobren od strane odgovarajućih organa.

„Gorivna ćelija je najsistematičnija forma električnog pogona i na taj način veoma moćna stavka u našem tehnološkom portfoliju kada je reč o prevozu sa nultom emisijom“, rekao je Peter Mertens, član Audijevog odeljenja za tehnički razvoj. „Naši planovi vezani za FCEV podrazumevaju udruživanje snaga sa jakim partnerima kao što je Hyundai. Za revolucionarni proboj ove održive tehnologije, kooperacija je pametan put ka vodećim inovacijama uz primamljivi finansijski aspekt.“

Reči Juisana Čanga, potpredsednika Hyundaija, praktično su eho Mertensove izjave: „Mi smo ubeđeni da će naše partnerstvo sa Audijem uspešno demonstrirati viziju i prednosti FCEV automobila globalnom društvu.“

Prerano je reći da šta će ovaj nov savez doneti tržištu. Međutim, Audi i Hyundai kažu da će istražiti mogućnosti duboke saradnje na razvoju „ove održive tehnologije“. Audi takođe objašnjava da će sama struktura kooperacije biti fokusirana na novu generaciju gorivnih ćelija za modele nemačkog proizvođača, koji trenutno ima planove da lansira malu serijsku liniju SUV modela pogonjenih gorivnim ćelijama početkom naredne dekade.

Hyundai vozila pogonjena gorivnim ćelijama ima u ponudi od 2013. godine, a trenutno ih prodaje u 18 zemalja širom sveta. S druge strane, Audi radi na dotičnoj tehnologiji gotovo dve decenije.

 

(546)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Moronov drug

@ naslov
Razmenjuju iskustva, kaok napraviti veću i ružniju masku hladnjaka?