1. Home
  2. Vesti
  3. Cadillac nema u planu da eliminiše modele sa značkom V
Cadillac nema u planu da eliminiše modele sa značkom V
3

Cadillac nema u planu da eliminiše modele sa značkom V

196
3
Podelite sa prijateljima:

Cadillac nam je odavno najavio da su sadašnje generacije njegovih modela poslednje „filovane“ motorima sa unutrašnjim sagorevanjem goriva i da će se budućnost bazirati isključivo na vozilima pokretanim strujom. Dok većinu njegovih modernijih modela sigurno nećemo pamtiti kao one iz pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, Cadillac je ipak imao momente slave, zahvaljujući verzijama visokih performansi pod značkom V.

Bilo ih je više nego dovoljno tokom poslednjih dvadesetak godina i nuđeni su na modelima STS, XLR, CTS, ATS, CT4, CT5, CT6 i Escalade. Podsećali su na zlatne dane američke automobilske industrije i često su na stazama mogli da pariraju nemačkim legendama kao što su BMW M, Mercedes AMG i Audi RS.


Tristan Marfi je jedan od menadžera za Cadillac i to u diviziji za proizvodnju enterijera. Nedavno je razgovarao sa kolegama sa sajta „The Drive“ i izjavio da General Motorsova premijum divizija nema nameru da prestane da nudi automobile pod oznakom V, čak i kada se bude fokusirala isključivo na četvorotočkaše na struju.

Napominje da je Cadillac investirao poveće sume novca u njegov imidž da bi bila velika šteta kada bi morao da krene iz početka sa nekom novom značkom. Marfi je takođe pričao da, iako Cadillac planira da prodaje samo električna vozila, zapravo će se takmičiti u istim kategorijama u kojima učestvuje i danas.

To nas istovremeno ohrabruje da se ponuda neće zasnivati samo na krosoverima već i na limuzinama. Brend trenutno nudi dva takva modela i to CT4 i CT5, i iako se prodaju značajno lošije u poređenju sa terencima i krosoverima, svakako su idealna alternativa za sve one tradicionalne kupce koji su navikli na limuzine.

Električni krosover Lyriq je nedavno krenuo sa serijskom proizvodnjom i već se postavlja pitanje da li će on biti prvi model na struju sa značkom V. Takva mogućnost nije isključena pošto bratska divizija GMC poseduje fantastični model Hummer i deljenje tehnologije je sasvim očekivano kod General Motorsa.


Da li to znači da ćemo videti i legendarni motor Blackwing u električnom izdanju? Verovatno ne, i on će biti penzionisan do 2025. godine, a otići će u istoriju kao možda najekstremniji motor ikada viđen od neke firme iz Detroita u serijskom izdanju. Definisao je američku automobilsku industriju zajedno sa onim pod imenom Hellcat od strane korporacije Chrysler.

Ne sumnjamo da će se o njemu jednog dana pričati legendarne priče kao što je današnji pogled na situacije iz šezdesetih godina prošlog veka, ali takođe znamo da će naslednici predstavljati unapređenje u svakom pogledu.

AutoRepublika

(196)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

šteta što je ct6 bio kratkog veka

moron

Kadilak na struju?
Uh …

BB

A ja sam mislio da im je V problematično zog Rusije 🤣😂