1. Home
  2. Life
  3. Bezbednost
  4. Opoziv: BMW vredno radi na urušavanju sopstvenog i imidža Toyote
Opoziv: BMW vredno radi na urušavanju sopstvenog i imidža Toyote
3

Opoziv: BMW vredno radi na urušavanju sopstvenog i imidža Toyote

4.19K
3
Podelite sa prijateljima:

Svet postaje sve čudnije mesto za život, pa brojni ekscentrični bogataši pokušavaju da svoju sreću pronađu u svemirskim avanturama. Međutim, mi koji ostajemo se suočavamo sa situacijama u kojima nemački BMW proglašava povlačenje vozila azijske marke Toyota. Da, odmah ste se setili da je Toyota Supra prepakovani, roudster iz Minhena koji nosi naziv Z4.

Dakle, nazad u servisne centre na korektivnu intervenciju će morati 13.104 primeraka Supre zbog problema koji bi mogao da ishoduje gubitkom asistencije za kočni sistem. Jasna stvar je da nije samo Supra problemom uznemiren model, već je tu i više modela BMW-a u priču, sudeći po nedavnoj objavi koja je vidljiva na sajtu Nacionalnog tela za pitanja bezbednosti saobraćaja Amerike (National Highway Traffic Safety Administration).

Poziv (partnera) proizvođača se konkretno odnosi na modele Supre iz 2020. i 2021. godine, ali na BMW M340i (koji poseduje i autor ove vesti), BMW 540i ( 2020), BMW X3 M40i (2020), BMW X4 M40i (2020. – 2021) i BMW 745Le (2020. – 2021). Umalo da zaboravimo da navedemo i donorski BMW Z4 M40i iz istih godina proizvodnje, kao i glavni anti-junak ove priče – „Toyotina“ Supra.

Inače, problem može nastati zbog oštećenja vakum pumpe, a usled nepravilnog korišćenja tastera za start motora i papučice kočnice. Ako se to dogodi, kolenasto vratilo kreće da se vrti u suprotnom smeru, na koji način oštećuje vakum pumpu. Ako želite ovo da probate, što vam ne savetujemo jer oštećujete istu na teret troškova proizvođača, možete dva puta pritisnuti dugme za pokretanje agregata, i „zeznuli“ ste stvar. Ako pride pritisnete i papučicu kočnice dok startujete motor, problem je bezmalo garantovan.

Srećom, da bi se stvari sredile, potrebna je lagana intervencija na kompjuterskom programu vozila. Naravno sve to pod pretpostavkom da već sami niste „sredili“ vakum pumpu, nesrećnim spletom akcija. Toyota je obustavila prodaju „ranjenih“ vozila dok se problem brzo ne reši.

Vlasnici će dobiti poziv od BMW-a, dok se servisna kampnaja pokreće s prvim danom oktobra u Americi. Svakako ćemo se raspitati, kako za naš pogođeni primerak, tako i za ostale, u pogledu tretmana evropskih kupaca.

AutoRepublika

Izvor: CNET

(4191)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Memo SSD

Autore, kad sam posle 20 godina korišćenja dizel vozila sijeo za volan benzinca i okrenuo ključ da startujem motor …nisam bio siguran da sam startovao automobil, okrenuh ključ još jednom prilazi mi sales manager i uz osmijeh kaže: upaljen je .

Niko nije spašen od sličnih situacija koje ste gore opisali, međutim uglavnom ni ne znamo u kom grmu nam leži „pogibija“ vezano za limenog ljubimca.

Mikrovalovi

Naravno, ista situacija bi bila da si nakon 20 godina korištenja benzinca sjeo u najnoviji dizel…
Poglavito D segment koji je u prosjeku odlično izoliran, lišen svih zvukova, te zvučna razlika u tom pogledu je nepostojeća!

Iznogud

🤪talijan…ovaj, švapsko smeće

Izmenjeno 2 godine pre od strane Iznogud