1. Home
  2. Vesti
  3. BMW M4 Gran Coupe moguć, ali tek za koju godinu
BMW M4 Gran Coupe moguć, ali tek za koju godinu
0

BMW M4 Gran Coupe moguć, ali tek za koju godinu

206
0
Podelite sa prijateljima:

Ukoliko želite jedinstven sportski automobil sa četvoro vrata, i mislite da je to onaj sa M oznakama, možete da birate između samo dva modela: tu je vremešni M3, kao i novopredstavljeni M5. Nakon promocije konkurentskog modela Audi RS5 Sportback, obožavaoci bavarske marke sa dužom tradicijom, ponadali su se da će u ponudi uskoro videti rivala RS5, nešto poput M4 Gran Coupe. To se u ovoj generaciji serije 4, nažalost neće desiti.

Prema vestima koje je u javnost plasirao španski portal Motor.es, M4 neće imati verziju sa četvoro vrata, barem ne još uvek. Iako su obožavaoci “plavog propelera” gajili nade da će uskoro videti M4 Gran Coupe, svi su izgledi da će kompanija pričekati par godina do promocije takvog modela. Očekuje se da će tek u narednoj generaciji, kao osnova za ovakvu M4 verziju, poslužiti osnova kodnog naziva F36.

Umesto lansiranja M4 Gran Coupe na platformi koja je trenutno u upotrebi, BMW će ponuditi kupcima oređeni broj specijalnih edicija sa limitiranim brojem primeraka. Već smo videli snažniji M4 CS, a pre toga i GTS verziju. Ukoliko kupci baš žele brutalnu seriju 4 u Gran Coupe verziji, moraće da se zadovolje onom sa oznakama 440i koja obezbeđuje 320 konjskih snaga.

Pored toga, kruže glasine da će početkom juna doći do obustave dalje proizvodnje aktuelnog M3. Dakle, uskoro se sprema kraj za F80 generaciju serije 3, dok je nova generacija M3 najavljena za kraj 2019. godine ili sami početak 2020.

Iako M3 broji zadnje dane proizvodnje, očekuje se da u ponudi još neko vreme ostane M4. Tačnije, sasvim je izvesno da će M4 opstati do 2019. godine, dok će naredna generacija na tržište stupiti neposredno nakon novog M3.

(206)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments