1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen povlači Passat Alltrack sa britanskog tržišta
Volkswagen povlači Passat Alltrack sa britanskog tržišta
0

Volkswagen povlači Passat Alltrack sa britanskog tržišta

230
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka rešila je da zaustavi prodaju karavana sa uvećanim klirensom u Velikoj Britaniji. 

Volkswagen je rešio da zaustavi isporuke potrošače na Ostrvu, s tim da će u ponudi ostati određen broj automobila koji je na „lageru“ kod tamošnjih dilera. Direktan naslednik za ovaj model u ovom trenutku nije u planu.

Razlog za povlačenje sa britanskog tržišta je veoma jednostavan – loša prodaja. Jednostavno, kupci više nisu zainteresovani za ovakav tip vozila koji je postao žrtva SUV trenda. Tako je u prošlosti Seat odlučio da više ne prodaje Britancima Leon X-Perience 2018. godine, isto je postupila Škoda sa Superbom u Scout izdanju 2019. godine.

Zapravo, od čitave Volkswagen grupacije u Velikoj Britaniji samo će Audi nastaviti da nudi Allroad modele, odnosno karavane sa uvećanim klirensom. Evidentno je da je u Evropi sve manja potražnja za takvim automobilima, zbog već pomenutog rasta prodaje SUV modela, no u nekim zemljama oni i dalje imaju ozbiljno učešće u prodaji.

Na Ostrvu će osim Audijev Allroad aduta ostati dostupni i premijum konkurenti, odnosno Cross Country verzije Volvovih modela V60 i V90, kao i Mercedesova E klasa All Terrain.

AutoRepublika 

(230)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments