1. Home
  2. Vesti
  3. X klasa veoma dobra na testu „Severni jelen“ (video)
X klasa veoma dobra na testu „Severni jelen“ (video)
0

X klasa veoma dobra na testu „Severni jelen“ (video)

301
0
Podelite sa prijateljima:

Španski stručni časopis km77 stavio je na test nagle promene pravca novi Mercedes X klase. 

Pomalo neočekivano, X klasa je test „Severni jelen“ podnela sa velikom lakoćom. Konkretan primerak imao je double cab šasiju, koristio je Renaultov četvorocilindarski dizel agregat, sa masom od više od 2.133 kilograma, u pitanju je pravi džin. Ipak, ovaj džin je test promene pravca lagano izvršavao do 69 km/h.

Pri brzini od 70 km/h došlo je do gaženja jednog od čunjeva, ali pre svega zbog prerane intervencije elektronske kontole stabilnosti. Upravo zbog ovako dobrog rezultata s obzirom da se ipak govori od pikapu, španski časopis je zaključio da se X klasa kreće predvidljivo na testu.

Nešto bolji rezultat od X klase u segmentu pikapova postigli su Mitsubishi L200 i Ford Ranger, koji su test položili sa većom brzinom pd 71 km/h. Sa druge strane Toyota Hilux prošla je test sa tek 67 km/h, a pre toga sa točkovima od 18 cola Hilux je uspeo da prođe samo pri brzini od 60 km/h!

X klasa je takođe zaradila pet zvezdica na evropskom NCAP crash testu, dok je Nissan Navara, na kojoj je X klasa zasnovana, osvojila četiri zvezdice.

(301)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments