1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Volkswagen ponovo želi da proda Ducati?
Volkswagen ponovo želi da proda Ducati?

Volkswagen ponovo želi da proda Ducati?

493
1
Podelite sa prijateljima:

Novi izvršni direktor VW grupacije, Herber Dis, ponovo je aktuelizovao prodaju neautomobilskih brendova. 

Na tapeti su pre svega Ducati i Renk, za koje bi Dis najradije da pronađe kupce, ili ukoliko do toga ne dođe, postoji mogućnost da ovi brendovi budu izdvojeno iz grupacije, kao što je FCA svojevremeno učinio sa Ferrarijem.

Bivši direktor Volkswagen grupe, Matijas Miler, takođe je pokušao da proda Ducati, ali su se tome snažno usprotivili radnički sindikati. Međutim, nakon odlaska Milera pojavila se priča da su sindikatske vođe blokirale prodaju italijanskog motociklističkog proizvođača na mig porodica Porše i Pih.

Interesantno je da Man i Scania ipak nisu deo plana za izopštavanje iz grupacije, već Dis želi da ih još više približi ostalim brendovima.

Podsetimo, Ducati je deo VW grupe od 2012. godine kada ga je kupi Audi za 835 miliona evra. Zahvaljujući nemačkom kapitalu, italijanski brend se preporodio i od 2012. godine konstantno beleži rast prodaje. Prošle godine, verovalo se da VW grupacija traži najmanje 3 milijarde evra za eventualnu prodaju Ducatija.

Ukoliko dođe do prodaje Ducatija i Renka, dobijeni novac VW planira da uloži u dalju elektrifikaciju.

(493)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Odesza

Sindikati i nadzorni odbor.Oni su temelj i bit svega.Tako da neće ići…
Zasigurno će Piech dozvolit da šepura iz bmw-a prodaje naokolo imovinu…