1. Home
  2. Vesti
  3. Nova ulaznica u svet BMW serije 6 GT je 620d
Nova ulaznica u svet BMW serije 6 GT je 620d
0

Nova ulaznica u svet BMW serije 6 GT je 620d

461
0
Podelite sa prijateljima:

Osnovna ponuda modela, koji smo zimus testirali, BMW serije 6 GT, više ne podrazumeva trolitarski agregat već je to sada četvorocilindarska turbodizel jedinica, koja nosi oznaku 620d.

To dalje znači da će serija 6, koja je neznatno viša od modela Mercedes CLS i Audi A7, posedovati pet opcija za izbor agregata, među kojima se sada nalaze benzinske i dizel jedinice sa četiri cilindra i zapreminom od dva litra. Ni Mercedes, pa ni Audi, ne nude svoja vozila u ovoj klasi sa mogućnošću naručivanja agregata sa “samo” četiri cilindra.

Serija 6 GT je relatativno nov model u gami minhenskog proizvođača. Predstavljena je na prethodnom Salonu automobila u Frankfurtu, a u osnovi predstavlja nasledinka ne tako uspešne serije 5 GT.

Osnovni turbodizel motor u ponudi, zapremine dve litre, isporučuje 190 konjskih snaga uz 400 Nm obrtnog momenta, dostupnih između 1.750 i 2.500 obrtaja radilice. Proizvođač navodi da ovako motorizovana serija 6 GT, ubrzava do “stotke” za 7,9 sekundi. Pogon je na zadnjim točkovima do kojih snaga dolazi uz pomoć osmostepene automatske Steptronic transmisije.

Ovo će biti najekonomičnija verzija serije 6 GT, sa potrošnjom od 4,15 litara na sto kilomatara mešovite vožnje, uz emisiju ugljen dioksida od 129g/km.

Iako se radi o ulaznom modelu u ponudi, svi napredni i opcioni sistemi koji su dostupni na skupocenijim verzijama, dostupni su i za ovaj automobil.

Prodajna cena još uvek nije objavljena.

(461)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments