1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan se sprema za neviđeni podvig – put automobilom od Severnog do Južnog pola
Nissan se sprema za neviđeni podvig – put automobilom od Severnog do Južnog pola
15

Nissan se sprema za neviđeni podvig – put automobilom od Severnog do Južnog pola

255
15
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka opremiće električni model Ariya za avanturu života i prelazak 27.000 km na putovanju od ledenih pustahija Severnog pola, preko cele Amerike, sve do Južnog pola.

Pomalo čudan izbor da se za jedan ovakav poduhvat koristi EV model. Šta više ako britanskom avanturisti Krisu Remziju pođe za rukom da obavi ovo putovanje, biće to ujedno i prvi automobil koji je prešao pomenutu distancu.

“Naš cilj je da dokažemo da se električna vozila mogu uspešno nositi sa apsolutno svim izazovima i pokazati da su ujedno vrlo zabavna za vožnju”, rekao je Remzi.

Cela ekspedicija kreće u martu naredne godine, a Nissan je prikazao niz crteža vozila pripremljenog za ovu avanturu. Očito je da će proći ozbiljne promene, ali nema informacija o tome da li će biti nekih promena pogonskog sklopa.

Nagađa se da će japanski proizvođač iskoristiti najsnažniji pogon – sa dva elektromotora koji ukupno dostavljaju skoro 400 ks i 600 Nm. Snaga se prenosi na sve točkove, što je potpuno i očekivano.

Ostaje da se vidi kako će se snalaziti za punjenje baterija. Ariya ima bateriju sa najvećim kapacitetom od 90 kWh, i ta verzija ima domet nešto manji od 400 km…

AutoRepublika 

(255)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

15 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Je li za njim posebno ide generator za struju?

Iznogud Časni

Ajd dok se oni spremaju, da ja čestitam svima Dan Mladosti! I rodjendan predsjedniku!🥰😘zivjeli👊

moron

„Sloboda, mir, samoupravljanje“ … Eh, odavno nama u školama nedostaje redovno podučavanje djaka na temu „Titovim stazama revolucije“

Iznogud Časni

pa jeste, evo sjecam se ko i danas kad smo Musa i ja, tamo u onom topciderskom parku u nekoj dvorani, a upeklo, a nema klime, mislim ni ventilacije. Ide drug Tito i pita sta da radi, veli, evo pitacu ovu dvojicu metuzalema za savjet. A paralelno ja pitao Musu dal ima klima u dvorani, jerbo me sve gusi a bice bar 2000 ljudi, 38 C napolju u hladu. Musa veli, ne. Ja nisam cuo bio dobro, rekoh mu, sta rece Musa, a on se prodera NE, NJET, jel razumijes?! prepade se on Tita, kad ga spazi krajickom oka,a Tito… Pročitaj više »

Matija

Bili su to lepi dani, bezbrizni i srecni!

Sto se tice naseg bivseg predsednika Tita, posle svih dogadjaja koji su se odigrali na teritoriji Jugoslavije moj stav je sledeci: za sve ono sto je uradio za Jugoslaviju zeleo bih da mu polozim na grob veliki buket crvenih karanfila a za sve ono sto je uradio protiv Srba i Srbije zelim da mu se pos…m na grob!

BB

To da bolje rastu karanfili?

TheStig

Znaci ako pretpostavimo da moze da predje 400 km (sto ne moze naravno) za tu distancu morace da ga napune samo 68 puta 😂😂😂Očekujte ponovni dolazak Hrista, ratove zvijezda i ko zna jos sta dok oni zavrse ovo putovanje. Kakvi idioti!

s mile

pitanje je, da li će više vremena provesti u putu, ili u punjenju… cenim da je u punjenju

TheStig

To ce otprilike da ide ovako.

https://imgur.com/a/7Vz0lXP
😂

Iznogud Časni

Vrati se Gone, sve ti je oprošteno..

Matija

„Ostaje da se vidi kako će se snalaziti za punjenje baterija.“ – kljucno pitanje! Za njim ce ici veliko gusenicno vozilo sa nekim gorivom i generatorom? Ili SciFi resenje – preko satelita? Dacemo se iznenaditi! 🙂

TheStig

Kakav scifi, kakvi bakrači?!Nissan je propala marka zahvaljujuci merdzeru sa Renoom. Ovo je ocajnicki pokusaj marketinga.

Matija

„Bakrac“ je bio samo vic! 🙂

M M

Postaviće agregate za struju na svakih 20 km.
Ni -sam bolje da se udubi da od krša prave pristojan budžet kar

igi

Možda će koristiti e-power motor, jer i on se vodi kao čist EV, a ono međutoa… Srče benzin samo tako.