1. Home
  2. Vesti
  3. General Motors ima novi logo
General Motors ima novi logo
2

General Motors ima novi logo

206
2
Podelite sa prijateljima:

General Motors planira da predstavi preko trideset novih električnih vozila do 2025. godine, a da bi dočarao javnosti da su velike promene na putu, najveći američki proizvođač je predstavio novi logo. Za kompaniju koja postoji još od 1908. godine, General Motors zapravo nije često menjao svoju značku, a ovo je tek četvrti zabeleženi slučaj istoriji.

Kao što možete da vidite na jednoj od priloženih fotografija, onaj prvi je bio relativno jedostavan sa ispisanim slovima „General Motors Company“, ali je na njemu očigledno bilo previše slova za jedan logo.

Trideset godina kasnije je usledio onaj sa slovima „GM“ i ispisanim imenom kompanije, a onaj poslednji je debitovao 1964. godine. Krase ga bela slova firme, i pozadina u plavoj boji. Za 2022. godinu su slova u boksu, mala i iz nekog razloga slovo „m“ je podvučeno.

Iz priložene fotografije jasno možemo da zaključimo da će logo biti dostupan u tri boje, i to u svetloj i tamnoj plavoj nijansi, baš kao i u crnoj. Nepoznato nam je da li oni imaju različitu svrhu, to jest namenu, ali General Motors kaže da će onaj u najsvetlijoj boji biti najčešće korišćen da bi demostrirao nultu emisiju izduvnih gasova koju Amerikanci planiraju da donesu u budućnosti.

Čelnici General Motorsa su tokom zvanične prezentacije pričali i o novim električnim vozilima kao što su GMC Hummer i Cadillac Lyriq, koji će predvoditi tržišnu ofanzivu vrednu čak 27 milijardi dolara.


Internetom se takođe pročula i priča da bi brend mogao da promeni svoje ime iz General Motors u Ultium po istoimenoj novoj platformi za električne modele.

Ona je dobila na važnosti protekle godine kada je jedan automobilski ekspert dao takav predlog, a predsednica američkog giganta Meri Bara najavila da se General Motors ne protivi takvoj potencijalnoj ideji. Međutim, ona napominje da je trenutna pažnja posvećena samim modernim automobilima dok će ime marke biti razmatrano kasnije.

AutoRepublika

(206)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
DOLF

Šta vakcina uradi…

Don

Angažirat će ovog što je pravio logo za VW i kiju.hihih