1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Ferštapen i Rikijardo moraju da se izvine kompletnom timu
Ferštapen i Rikijardo moraju da se izvine kompletnom timu
0

Ferštapen i Rikijardo moraju da se izvine kompletnom timu

266
0
Podelite sa prijateljima:

Maks Ferštapen i Danijel Rikijardo su dobili naređenje da se lično izvine osublju u Red Bullovoj fabrici, povodom incidenta u Azerbejdžanu.

Vozački tandem ovog tima, sastavljen od jednih od najboljih vozača na gridu, doživeo je bespotrebni sudar na ulazu u krivinu 1 u brobri zia poziciju, izgubivši na taj način 4. i 5. mesto, a samim tim i veliki broj bodova za tim.

Čini se da je bilo samo pitanje momenta kada će do incidenta doći, jer su nekoliko puta tokom trke bili „na ivici noža“. Naravno, vođstvo Red Bulla prosto „pobesnelo“ zbog ovoga.

Šef tima, Kristijan Horner, rekao je da oba vozača osećaju sramotu, kao i da je od njih zatraženo da se izvine osoblju u Milton Kinsu pred sledeću trku u Španiji.

„U Barseloni će oni biti dobro, nemam sumnje u vezi sa tim“, rekao je Horner. Međutim, obojica su vidno osramoćeni, to se vidi po njihovom govoru tela. Biće u fabrici, gde će se izviniti osoblju pred trku u Barseloni.“

Horner je govorio sa Ferštapenom i Rikijardom u Bakuu nakon sudara i dao im do znanja da su bili sebični, oduzevši timu dobar rezultat.

„Prodiskutovalo se o stvarima iza zatvorenih vrata, ali na kraju krajeva, vozači voze za tim, i obojica su uvidela da su pogrešili“, rekao je on. „Oni će se izviniti timu, kao i svim drugim članovima ekipe, jer ovo je timski sport, a čini se da je na to zaboravljeno.“

Uprkos prethodnom češanju točkova i kontaktima koje su imali, tim nije želeo da primeni bilo kakve naredbe pre nego što se desio skup incident.

„Bilo je tri incidenta između njih dvojice na toj trci“, dodao je on. „Dotakli su se točkovima u ranijoj fazi, rečeno im je da se smire. Međutim, mi ne želimo da se mešamo u njihove duele, oni su bili veoma dobri do sada. I kao što sam oduvek govorio, ostavite jedan drugom prostora na stazi i mi ćemo vas pustiti da se trkate. Oni su koliko-toliko to uspevali da rade, sve do nesrećnog incidenta. Ne želim posebno da krivim bilo kojeg vozača, obojica su krivi, a tim je onaj koji je najviše izgubio.“

Na pitanje da li će ekipa nastaviti da im dozvoljava da se trkaju, Horner je rekao: „Naša namera je da nastavimo da puštamo da se trkaju, ali oni moraju pokazati poštovanje prema timu, kao i jedan prema drugom, i naravno, ostaviti prostora.

Podsetili smo ih da su deo tima i da imaju odgovornost u toj ulozi, da su veoma dobro plaćeni, tako da treba da rade prvenstveno za interese tima, ne svoje sopstvene. Poruka je poslata veoma jasno.“

 

 

(266)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments