1. Home
  2. Sport
  3. Luis Hamilton: Od svih automobila koje posedujem, vozim samo jedan
Luis Hamilton: Od svih automobila koje posedujem, vozim samo jedan
3

Luis Hamilton: Od svih automobila koje posedujem, vozim samo jedan

3.48K
3
Podelite sa prijateljima:

Višestruki šampion Formule 1 izjavio je da poseduje veliku kolekciju raznih automobila, ali da u suštini koristi samo jedan model, i to električni Mercedes EQC. 

Luis Hamilton je nedavno obelodanio da postaje vlasnik tima koji će se takmičiti u Extreme E šampionatu, gde će učestvovati samo električna vozila. Britanac je kazao da vodi računa o tome da bude ekološki osvešćen, pogotovo u svom životu van trkačke staze.

„Neko će reći, da ali ti se svaki vikend trkaš u Formuli 1. Da, ali vi ne znate koliko se ovde radi na tome da naš šampionat umanji svoju emisiju CO2. Ja se trudim da u svom privatnom životu minimalizujem štetu po životnu okolinu“, rekao je Hamilon.

On je dodao da poseduje niz automobila, ali da koristi samo svoj električni EQC. Prema izveštajima raznih medija, aktuelni šampion Formule 1 poseduje neke veoma interesantne automobile kao što su LaFerrari, McLaren P1, Pagani Zonda…

Luis Hamilton je naglasio da je prodao svoj privatni avion, da je jedno vreme vozio Smart, kao i da zahteva da se njegov prevoz od aerodroma do staze za Formulu 1 obavlja isključivo u električnim automobilima.

Britanac je otvoreno rekao da je bio impresioniran ciljevima koje je Extreme E postavio pred seriju, kao i da se koriste električna vozila.

Podsetimo, ovaj šampionat je zamišljen slično kao reli, te će se trke održavati u terenskim uslovima. Gde će se tačno nalaziti etape još nije poznato, ali se govori o Grenlandu, Sahari, Amazonu, pa čak i Himalajima. Svaka ekipa moraće da ima obavezno i jednog ženskog vozača, dok će se vozila premeštati na druge lokacije uz upotrebu broda koji će služiti kao mobilni padok.

AutoRepublika 

(3481)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Razocarao me Luis …

comment image

da11

Realnost je da ga je direktor Mercedesa natjerao da voza elektricno auto kako bi ih promovisao.

Renault Terminator

Sektas bre.