1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Može li Ferštapen nastaviti da vozi ovako agresivno?
Može li Ferštapen nastaviti da vozi ovako agresivno?
0

Može li Ferštapen nastaviti da vozi ovako agresivno?

477
0
Podelite sa prijateljima:

Dan nakon trke na ulicama Bakua, mediji bruje o sudaru klupskih kolega iz Red Bulla. 

Ukoliko pratite Formulu 1 onda znate i da je politika ekipe Red Bull da dozvoljava svojim vozačima da se međusobno trkaju. Ferštapen i Rikardo su tokom trke bili izuzetno blizu jedan drugog, a dolazilo je i do „češanja“ pre nego što je došlo do konačnog sudara.

Pre sudara, Rikardo je iskoristio DRS, pokušao da obiđe sa desne strane, Ferštapen je zatvorio prostor, potom sa leve, gde se Ferštapen opet pomerio, drugi put, i dolazi Rikardo udara klupskog kolegu otpozadi.

Nakon trke, obojica vozača bila su vidno razočarana što su oštetila tim. Ferštapen je odbio da odgovori na pitanje da li se dva puta pomerio, dok je Rikardo samo izjavio da mu je veoma žao zbog ostatka ekipe jer su lišili tim bitnih bodova sa trke.

Niki Lauda je nakon trke izjavio da je krivica „70% na Ferštapenu“ dok je šef Red Bulla, Kristijan Horner rekao da su oba vozača podjednako kriva.

Podsetimo, Ferštapen je od početka sezone imao nekoliko sudara, a zbog takve, preagresivne vožnje, svojevremeno je otkaz u Red Bullu dobio Danil Kivjat. Očigledno je da Feršapen ima mnogo više kredita kod šefa nego Rus, no, pitanje je koliko će to potrajati ako se ovako nastavi.

(477)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments