1. Home
  2. Vesti
  3. Lamborghini Urus dobija hibridnu verziju
Lamborghini Urus dobija hibridnu verziju
2

Lamborghini Urus dobija hibridnu verziju

188
2
Podelite sa prijateljima:

Nova „zlatna koka“ Lamborghinija, model Urus, u narednih 18 meseci biće ponuđen sa hibridnim pogonom. 

Jedan od čelnika italijanske kompanije, Mauricio Ređani, potvrdio je novinarima da će u narednih godinu i po dana „Urus otključati sav svoj potencijal“. Sa SUS motorom, Urus trenutno razvija 650 konjskih i 850 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Hibridni Lambo SUV imaće najmanje 750 konjskih snaga.

Još uvek nije precizirano da li će Lamborghini samostalno razviti hibridni pogon, ili će preuzeti pogon iz bratskog Porschea i njegove Panamere, što je daleko verovatniji slučaj. Bilo kako bilo, hibridni Urus će dolaziti sa tri moda vožnje: isključivo električnim pogonom, hibridnim, kao i sa modom gde se koristi samo SUS agregat.

Mada će hibridna postavka doprineti povećanju konjskih snaga, istovremeno će doći do ozbiljnog nabacivanja mase. U slučaju Panamere hibridni pogon doneo je nešto više od 400 kilograma, što svakako nije malo ako govorimo o standardnom Urusu koji teži 2,2 tone.

Lamborghini je potvrdio i da će u toku proleća Urus napasti rekord Nirburgringa za SUV modele. Rekord trenutno drži Alfa Romeo Stelvio sa vremenom od 7 minuta i 51 sekundom.

(188)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

Iris ruši rekord Stelvija od kojeg je najmanje dva puta skuplji. Interesantno…

Umesto ružnjikavog Urusa kupiš Stelvija i stan u Beogradu…

Pomponije

Autocorrect – Urusa umesto Iris