1. Home
  2. Sajmovi
  3. BG Car Show 2018
  4. Audi A7 i A8 L na BG Car Show
Audi A7 i A8 L na BG Car Show

Audi A7 i A8 L na BG Car Show

461
0
Podelite sa prijateljima:

Audi Na BG Car Show dovezao je dva velika aduta – modele A7 i A8 sa produženim međuosovinskim rastojanjem. U ponudi će biti i veliki broj drugih vozila, a u Audiju posebnu pažnju posetiocima skreću na model Q3 sa motorom 2.0 TDi 150 ks sa akcijskom cenom od 24.990 evra.

Mnogi tvrde da novi A7 ima previše sličnosti sa prethodnim modelom, no sigurno je da je nova generacija vrlo atraktivna. Sa dužinom od 4.969 milimetara, širinom od 1.908 i visinom od 1.422 milimetra, novi A7 je za 14 milimetara kraći, 3 milimetra širi i 2 milimetra viši u poređenju sa prethodnikom. Njegovo međuosovinsko rastojanje od 2.923 milimetra je za 13 milimetara duže nego u prošlosti.

Enterijer je u velikoj meri prekopiran sa većeg i skupljeg A8, što znači da Audi planira da uđe u još ekskluzivniji deo tržišta. Tu su dva monitora i to 12,3-inčni za većinu komandi kao i manji 10,1-inčni za povezivanje sa mobilnim telefonom i medijima. Sve komande su osetljive na dodir pa samim tim enterijer ne donosi gotovo nijedno dugme i na taj način pruža veoma čiste linije.

Novi V6 benzinac zapremine tri litra je u stvari hibrid i pri brzinama između 54 km/h i 160 km/h je u stanju da pokreće električni motor, čime bi ušteda na gorivu trebalo da usledi. Benzinski motor će se takođe automatski ugasiti i električni upaliti kada jedna od prednjih kamera detektuje da se vozilo kreće pri brzini manjoj od 20 km/h, a ponovo će se upaliti kada vozač stisne gas. Spomenuti benzinac razvija 335 ks i 500 Nm obrtnog momenta, dok se snaga prenosi na sva četiri točka preko sedmostepenog automatskog menjača. Kao i kod ranijih Quattro sistema, obrtni moment se može prebaciti na zadnje točkove po potrebi. Uparen sa ovim motorom, A7 je u stanju da ubrza do 100 km/h za 5,3 sekunde i dostigne maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Veliku pažnju na štandu Audija privlači i performantni model SQ7, sportska verzija SUV-a Q7. 

 

 

(461)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments