1. Home
  2. Vesti
  3. Opel predstavio novu Corsu GSi
Opel predstavio novu Corsu GSi
0

Opel predstavio novu Corsu GSi

413
0
Podelite sa prijateljima:

Opel je predstavio javnosti prve fotografije nove, performantne Corse GSi. Nemci obećavaju „dosta zabave za malo novca“. 

Očekuje se da će Corsa u ovom izdanju doći u prodajne salone na jesen. Opel Corsa GSi biće zasnovana na običnoj Corsi sa troje vrata. Što se tiče vizuelnih razlika, na prednjem delu vozila upečatljivi su veći otvori za vazduh, kao i rešetka u obliku saća. Sa strane su zarad boljeg koeficijenta otpora vazduha postavljenje „suknjice“, dok se pozadi nalazi veliki spojler.

Corsa GSi naslediće ogibljenje i kočnice iz Corse VXR, sa tim da će opruge postati još čvršće. Od pomenutog modela stići će i aluminijumski naplaci od 18 cola.

Unutar kabine biće postavljena kožna Recaro sedišta, volan će takođe biti obložen kožom, dok će papučice biti izrađene od aluminijuma. Corsa GSi imaće informativno-zabavni sistem koji će standardno dolaziti sa opcijama Android Auto i Apple CarPlay.

Opel još uvek nije potvrdio koji će motor koristiti nadolazeći model. No, prema poslednjim glasinama, Corsa GSi koristiće 1,4-litarski turbo agregat koji će razvijati više od 150 konjskih snaga.

Otkako je prešao u ruke PSA, Francuzi su zaustavili rad Opela na još ekstremnijim performantnim verzijama modela. PSA usmerava Corsu ka tzv. warm hatch segmentu, a očigledan cilj je privlačenje mlađih kupaca. Ipak, ovo ne znači da Opel neće plasirati na tržište i još ekstremnije verzije Astre i Corse. PSA se slaže sa tim pravcem, ali pod uslovom da dođe do veće sinergije unutar grupe i deljenja platformi i agregata.

 

(413)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments