1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Chevrolet Malibu (ipak) stiže 2025. godine
Novi Chevrolet Malibu (ipak) stiže 2025. godine
1

Novi Chevrolet Malibu (ipak) stiže 2025. godine

388
1
Podelite sa prijateljima:

Sigurno znate ovu priču do sada, verujemo tako jer smo je ispričali toliko puta. Putnički automobili nestaju jedan po jedan, a tržište je svakog dana bogatije za poneki novi dosadni i bezlični krosover. Tako je barem na američkom tržištu kod domaćih proizvođača i ako želite tradicionalnu limuzinu, izbor je praktično nepostojeći.

Cadillac pruža modele CT4 i CT5, Dodge Charger i Chrysler postoje još ovu godinu, a činilo se da će i Chevrolet Malibu u penziju nakon 2024. godine. Ali ako je verovati kolegama sa sajta GM Authority, ovaj model iz Chevroleta bismo ipak mogli da vidimo i u narednoj generaciji.


Malibu je jedno od najstarijih aktivnih imena u istoriji američke automobilske industrije i Chevrolet ga koristi još od 1964. godine. Sadašnja generacija je na tržištu poslednjih osam godina i iako je u početku dobila dosta pohvala na račun atraktivnog stila i dinamičkih voznih karakteristika, vremenom je takođe i pokazivala godine.

Chevrolet je isporučio 227.881 primerak 2016. godine, a svega 39.376 jedinica pet godina kasnije. Ali u prvih devet meseci 2022. godine prodaja je skočila za čak 148% i to je očigledno dalo krila General Motorsu da razvije i naslednika. GM Authority ne navodi izvore već samo kaže da im je rečeno da će Malibu nastaviti da se proizvodi u još jednoj generaciji. Zapravo, i ne bi bila reč o novom modelu već samo o osveženoj konfiguraciji sadašnje generacije. Ona se proizvodi na globalnoj platformi E2XX zajedno sa modelom Opel/Vuaxhall Insignia.

Chevrolet nudi samo jedan motor na američkom tržištu i to 1,5-litarski turbobenzinac sa 163 konjske snage. Sa druge strane, u Kini ga možete dobiti i 1,3-litarskim turbobenzincem sa tri cilindra, zatim 2,0-litarskim turbobenzincem i na kraju i s 1,6-litarskim turbodizelom.

Ako se ova vest pokaže istinitom, to bi značilo da će kupci, barem još neko vreme, imati izbora među limuzinama u pristupačnoj kategoriji. Honda je nedavno predstavila novu generaciju Accorda, a Toyota naravno ne planira da odustane od Camryija.

Mediji pak pišu da Hyundai Sonata i Kia K5 (nekadašnja Optima) neće dočekati naslednika, a o Nissanu Altimi se malo šta zna. Možda Malibu sada neće doživeti istu sudbinu kao Ford Fusion, Chrysler 200 i Volkswagen Passat, pa svakako postoji optimizam.

AutoRepublika

(388)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Unutrašnjost veoma podsjeća na prvu generaciju Opel Insignije.