1. Home
  2. Vesti
  3. Ženevska peckanja i dešavanja mimo radara
Ženevska peckanja i dešavanja mimo radara
0

Ženevska peckanja i dešavanja mimo radara

184
0
Podelite sa prijateljima:

Pripremili smo za vas malo pikanterija i razonode sa, upravo završenog, Salona automobila u Ženevi.  „Saznali“ smo da Ferrari jednostavno nema nikakvu konkurenciju među proizvođačima iz Italije, pa onda ko je od visokih zvaničnika pojedinih marki posetom konkurentskom štandu odao priznaje rivalima, i “ukrao” deo inženjering znanja, zatim smo čuli šta šef dizajna BMW grupe, Adrijan van Hojdonk, smatra o premijeri sa Aston Martin oznakama. Našlo se malo mesta i za Bernija Eklstona koji je posetio grad na Ženevskom jezeru. 

Rivalitet italijanskih marki Ferrari i Lamborghini:

Šef Ferrarija, i naravno Fiat Chrysler Automobiles, Serđo Markione, bio je u uobičajenom šeretsko- mangupskom raspoloženju. Kada su ga novinari upitali o konkurenstkoj kompaniji iz Italije (Lamborghini), koja proizvodi superautomobile, Markione je belo pogledao buduće kolege  izustivši pritom: Rival? Iz Italije?”. Nije propustio da se našali ni na lični račun. Naime, Markione je predmet čestih kritika modnih nadobudnika koji ga prozivaju zbog stalnog nošenja džempera, pa čak i u prilikama u kojima se sreće sa najvišim državnim funkcionerima, umesto odela sa kravatom, baš kako i dolikuje ozbiljnom poslovnom čoveku.. “Pa, nosim ja katkad kravatu, znate,” rekao je uz osmeh. “Evo, uskoro se povlačim u penziju. Možda ću tada početi da nosim kravatu 🙂 .”

Berni Eklston

Interesovanje za automobile ne prestaje čak ni kada imaš 87 godina. Jasan dokaz za ovu tvrdnju predstavlja upravo Berni Eklston, koji je zapažen kako cirkuliše po halama ženevskog salona. Između ostalih, snimljen je i na štandu Aston Martina. Nepoznato je da li je dekica pao u iskušenje da položi depozit za izloženi model Valkyrie AMR Pro.

Van Hojdonk o Aston Martin Lagonda Vision konceptu

Prvi dizajner BMW grupe, Adrijan van Hojdonk našao je čas za lično zadovoljstvo. Detaljno je razgledao, i reklo bi se, pritom uživao u prizoru koji pruža Lagonda Vision Concept. Novinarima je izjavio tom prilikom: “Izgleda da su Mareku konačno odvezali ruke. Ovo je zaista primer izvanredne kreacije, takođe. Izgleda kao konceptni automobili koje smo u Ženevi mogli da vidimo sedamdesetih godina prošlog veka: praktično kao ukroćena goropad.” Da pojasnimo samo, Marek se preziva Rajhman, a obavlja pandan funkciju Van Hojdonkovoj, samo u Aston Martinu.

Rukovodioci – njuškala

Nije samo van Hojdonk švrljao po konkurentskim štandovima. I mnogi drugi su. Šef dizajna kompanije Bentley, Štefan Zilaf bio je u ranoj jutarnjoj turi među salonskim eksponatima. Ugrabio je priliku da detaljno razgleda Range Rover SVAutobiography. Za razliku od njega, šef VW marke Herbert Dis je viđen kako “snima” restilizovanu C klasu, a odmah potom i monumentalni AMG GT Coupé, skulpturu sa četvoro vrata.

 

(184)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments