1. Home
  2. Vesti
  3. BMW priprema samostalne M modele
BMW priprema samostalne M modele
0

BMW priprema samostalne M modele

860
0
Podelite sa prijateljima:

M divizija ima nešto zanimljivo na umu, a reč je o nečemu više od samo jednog modela.

Ljubitelji BMW-a nisu najsrećniji zbog potvrde da bavarska marka napušta V12 motor, kao i da superautomobil nije u planu. Međutim, ovu nedelju započinjemo pozitivnijim vestima vezanim za BMW, jer je šef M odeljenja, Markus Flaš, s javnošću podelio neke sočne detalje oko moguće ekspanzije sportskog portfolija.

Naime, trenutno se analizira mogućnost lansiranja samostalnog modela, koji nema prethodnika, niti je baziran na postojećem BMW proizvodu. Ono što dodatno raduje što se ne radi o samo jednom automobilu koji bi se eventualno pridružio ostatku M porodice, baziranom na regularnim modelima bavarske marke.

Markus Flaš je potvrdio da je u toku razmatranje lansiranja samostalnih M modela. Doduše, nema dodatnih detalja za sada, s obzirom da je projekt u ranoj fazi. Ipak, izvor blizak dešavanjima u M diviziji, izjavio je za jedan australijski magazin da se analizira više karoserijskih stilova. Pored toga, Inženjeri pokušavaju da utvrde da li će dotični modeli imati motore s unutrašnjim sagorevanjem ili će biti čisto električni.

Za šta god da se odluče, samostalni M model će „biti odgovarajućeg karaktera i kombinovaće preciznost, agilnost i luksuz“, rekao je Flaš. „Nikoga ne kopiramo već radimo stvari na svoj način“, dodao je. „Ovi M automobili neće nužno biti pozicionirani iznad M8 u smislu cene.“

BMW M očigledno želi bolje da se suprotstavi Mercedes-AMG-u, koji u svom portfoliju ima GT modele.

AutoRepublika

(860)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments