1. Home
  2. Novo u Auto Republici
  3. Učešće dizel vozila u ukupnoj prodaji u Evropi (po markama) – najava istraživanja
Učešće dizel vozila u ukupnoj prodaji u Evropi (po markama) – najava istraživanja

Učešće dizel vozila u ukupnoj prodaji u Evropi (po markama) – najava istraživanja

546
1
Podelite sa prijateljima:

Istražujemo kakve poglede na budućnost dizel tehnologije imaju najveći svetski proizvođači, a kao najavu saznanja do kojih smo došli, prezentujemo vam podatke koji se odnose na realizaciju dizel vozila u prethodne dve godine.

Tabela, odnosno sadržani podaci, otvaraju brojne teme i nameću više pitanja nego što daju odgovora.

Proizvođač Procentualno učešće dizela u prodaji – Evropa
2017. 2016.
Renault 48 50
Toyota 6 13
VW 46 52
Nissan 46 50
PSA 40 44
JLR 91 93
Volvo 77 83
BMW grupa 59 66
BMW marka 67 73
Daimler grupa 60 62
Mercedes-Benz 66 70

 

S obzirom na najave iz Jaguar Land Rovera  i Volvoa o brzoj elektrifikaciji game, a imajući u vidu ove cifre, da li mislite da će proizvođači ispuniti obećanja o odricanju od dizel tehnologije?

Sutra očekujte sveobuhvatno istraživanje AutoRepublike na ovu temu.

 

(546)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Pa, proizvodjači će se odreći dizel tehnologije onda kada se i VW odrekne petostepenih manuelnih menjača u svojim aktuelnim modelima 🙂