1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota 86 neće dobiti turbo asistenciju
Toyota 86 neće dobiti turbo asistenciju
0

Toyota 86 neće dobiti turbo asistenciju

311
0
Podelite sa prijateljima:

Instalacija turbo kompresora bi dovela do toga da Toyota 86 mora da dobije novu platformu, što implicira da će sledeća generacija ovog modela, skoro sasvim sigurno ostati sa ponudom atmosferskog motora.

Tecuja Tada, glavni inženjer koji je odgovoran za modele 86 i Supra, objasnio je novinarima okupljenim na Salonu automobila u Ženevi, zašto nova generacija sportskog kupea neće dobiti turbo benzinski agregat.

“Kada smo lansirali Toyotu 86, dobio sam bukvalno million pitanja iz celog sveta o tome kada ćemo predstaviti i turbo verziju?” rekao je Tada.

“Verujem da sam bezbroj puta rekao da se to neće dogoditi, a onda vidim medijske naslove kako Tada ne preferira turbo. To baš i nije istina. Volim turbo, ali ako bi hteli da ponudimo turbo verziju modela 86, i na taj način mu dodamo snagu, to bi dovelo do potrebe da se osnovna konfiguracija u potpunosti izmeni. Sa takvim automobilom, ja lično ne bi bio zadovoljan.”

Tada je objasnio da je aktuelna Toyota 86 dizajnirana da bi bila spretna i okretna, sa raspodelom mase koja je uslovljena opredeljenim pogonskim sklopom.

“Jedna od karakteristika 86-ice je ta da je svesno prednji kraj vozila nešto teži, kako bi bila brža i agilnija. Dakle, ako ugradimo turbo, poremetićemo raspodelu mase po osovinama”.

“To znači da bi morali da razvijemo potpuno novu platformu, tako da se ovde ne radi o blagoj modifikaciji na motoru.”

I dok će aktuelna generacija Toyote 86 ostati u ponudi sa atmosferskim motorom, rastući zahtevi sa tržišta u pogledu više snage za ovaj model, mogli bi da prinude Toyotu da ipak instalira turbo kompresor.

 

(311)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments