1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ženeva 2018
  4. BMW i4 – Potvrđena proizvodnja
BMW i4 – Potvrđena proizvodnja
0

BMW i4 – Potvrđena proizvodnja

276
0
Podelite sa prijateljima:

Sa Salona automobila u Ženevi, stigla je potvrda da će potpuno električni model BMW i4, biti sastavni deo minhenske game pre 2025. godine.

Objava ove vesti je stigla direktno od Haralda Krigera, prvog čoveka kompanije BMW AG, uz najavu značajnog broja elektrifikovanih noviteta u narednih sedam godina.

“Do 2025. godine, naša globalna gama će biti bogatija za ukupno 25 elektrifikovanih vozila, od kojih će određeni broj biti potpuno električni modeli” izjavio je Kriger.

“Tokom jesenjeg Salona automobila u Frankfurtu, kroz predstavljanje naše vizije elektrifikovane budućnosti, prikazali smo konceptni model BMW i Vision Dynamics. To vozilo će uskoro postati realnost. Silaziće sa proizvodnih traka fabrike u Minhenu, a nosiće oznake BMW i4.”

Kada je predstavljen, konceptni model Vision Dynamics je od strane proizvođača opisan kao “dinamičan i progresivan Gran Coupe” koji će predstavljati osnovu za “budućnost elektromobilnosti smeštenu između već postojećih modela iz “i” serije: BMW i3BMW i8“.

Futuristički koncept, prema izjavi proizvođača, ubrzava za samo 4 sekunde od 0 – 100km/h, pre nego što postigne maksimalnu brzinu koja prevazilazi 200km/h. Najavljena autonomija iznosi do 600 kilometara sa jednim punjenjem.

Vrlo slične cifre se očekuju i za serijske primerke BMW i4, ali se veruje da će se u ponudi naći i verzije sa nižim paketima opreme, za koje je pretpostavka da će biti pogonjeni slabijim elektromotorima, ili da će biti opremljeni baterijskim jedinicama manjeg energetskog kapaciteta.

 

(276)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments