1. Home
  2. Vesti
  3. Opel Insignia Country Tourer u demonstraciji svojih „skijaških“ sposobnosti
Opel Insignia Country Tourer u demonstraciji svojih „skijaških“ sposobnosti
0

Opel Insignia Country Tourer u demonstraciji svojih „skijaških“ sposobnosti

869
0
Podelite sa prijateljima:

Opel Insigniju Country Tourer Opel etiketira kao perjanicu, i to ne bez razloga

Sofisticirani Twinster pogon na sve točkove, nešto viši klirens (25 milimetara) u odnosu na standardni motor, izvanredno snalaženje na svim voznim podlogama, sve to ovaj automobil čini i praktičnim i sportskim u isto vreme.

U navedene atribute su mogli da se uvere srećnici koji se su se našli na Opelovim zimskim trenizima na Austrijskim alpima, gde je do krajnjih granica testiran upravo integralni pogonski sistem sa vektorisanjem obrtnog momenta.

Opel Insignia, sa aktiviranim sistemima asistencije, pokazala se kao „Ingemar Stenmark“ na snegu, a test vozači su mogli da se uvere koliko je sve to teže kada se dotični sistemi deaktiviraju.

Insignia Country Tourer krivine prolazi brže i preciznije, uliva dodatno samopouzdanje pri oštroj vožnji, ali u isto vreme joj sve to ne oduzima na sjajnom komforu kojeg pruža pri opuštenom krstarenju.

Osnova za kvalitete koje pruža ovaj automobil leži u mehatroničkoj FlexRide šasiji, koja

u zavisnosti od situacije u vožnj, prilagođava rad amortizera, kalibraciju papučice gasa i tačke promene stepena prenosa (na automobilima sa automatskim menjačem) automatski, ili bazirano na „Tour“ i „Sport“ režimima, koje bira vozač. U odnosu na odabrani režim, odziv na volanu i papučici gasa biva mekši ili direktniji, a ESP po potrebi interveniše ranije ili kasnije.

Oni koji su za nešto oštriju, sportsku vožnju sa ESP sistemom i integralnim pogonom, odabraće „Sport“ režim. U ovoj postavci, sistem dozvoljava silovit pokret oko vertikalne ose koja prolazi kroz težište vozila, u isto vreme podržavajući agilni karakter Insignije Country Tourer. Oni koji preferiraju komforno krstarenje treba da pritisnu „Tour“ dugme. Centralni kontrolni sofver kontrole režima vožnje (Drive Mode Control) čini srce i dušu ove adaptivne šasije. On bez prestanka analizira informacije koje obezbeđuju senzori i podešavanja, i u isto vreme prepoznaje individualni stil vožnje.

 

(869)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments