1. Home
  2. Vesti
  3. Zaposleni u VW grupi nisu ubeđeni u poboljšanje korporativne kulture
Zaposleni u VW grupi nisu ubeđeni u poboljšanje korporativne kulture
0

Zaposleni u VW grupi nisu ubeđeni u poboljšanje korporativne kulture

198
0
Podelite sa prijateljima:

Nastojanje Volkswagen grupe da poboljša korporativnu odgovornost nije otišlo daleko, rekao je Bernd Osterlo, predstavnik radne snage.

Gotovo dve trećine osoblja ne vidi bilo kakvo unapređenje Volkswagenove korporativne kulture, gotovo dve i po godine nakon izbijanja dizel skandala, saopštio je šef radničkog saveta, Osterlo.

On je naveo rezultate ankete u kojoj je učestvovalo više od 51.000 radnika, koja je obavljena u nemačkim fabrikama tokom decembra prošle godine.

Volkswagenov pokušaj da bude transparentniji i unapredi sistem rešavanja problema, investitori smatraju ključnim delom vraćanja poverenja i uspostavljanja pozitivne reputacije, uz izbegavanje bilo kakvih eventualnih skandala.

Nezadovoljstvo zaposlenih menadžmentom kompanije bi moglo da natera lidere sinidikata da zauzmu oštriji stav u rešavanju problema sa funkcionerima.

„Promena kulturne unutar kompanije za nas ostaje konstantan zadatak“, rekao je Osterlo.

Šef Volkswagena za ljudske resurse, Karlhajnc Blesing, koji je postavljen na mesto vodeće ličnosti u procesu promene kulturnog ambijenta, rekao je da je potrebna šira podrška da bi transformacija uspela.

„Mi sve vreme govorimo da kulturne promene  ne mogu biti implementirane u kratkom vremenskom periodu. Tako nešto iziskuje vreme i nije stvar individue ili pojedinih učesnika“, rekao je on u odvojenom intervjuu, interno objavljenom. „Svi akcionari žure sa uvođenjem kulturnih promena.“

S obzirom na nastavak negativnih vesti vezanih za Volkswagen, poput nehumanog istraživanja na majmunima i ljudima u vezi sa udisanjem izduvnih gasova dizel motora, što je sponzorisano od strane kompanije, kao i novih otkrivanja neregularnosti oko dizel motora, istrage Audija, ne iznenađuje što je raspoloženje zaposlenih u padu, rekao je Blesing.

„Sa negativnim naslovima u medijima koji nastavljaju da nas iznenađuju, bilo bi neverovatno da to ne utiče na raspoloženje zaposlenih“, rekao je on. „Možemo samo da se izvinimo osoblju za ono s čime moraju da se nose, mada ti naslovi nisu potekli od nas.“

S druge strane, Osterlo, koji očekuje ponovno izglasavanje za mesto predsednika radničkog saveta sledećeg meseca, rekao je da su radnici kritički nastrojeni prema internoj komunikaciji koju sprovodi menadžment, i izrazio je zabrinutost u vezi sa uslovima vezanim za bezbednost radnih mesta i penzionisanje.

 

(198)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments