1. Home
  2. Novo u Auto Republici
  3. Zanimljivost dana: Škoda i rijaliti Zadruga dele iste poglede na svet
Zanimljivost dana: Škoda i rijaliti Zadruga dele iste poglede na svet

Zanimljivost dana: Škoda i rijaliti Zadruga dele iste poglede na svet

1.76K
2
Podelite sa prijateljima:

Proizvođači automobila svoje marketinške kampanje prilagođavaju osnovnim načelima koje promovišu njihove kompanije. To znači da se veoma pažljivo biraju reklamni slogani, koji treba da na afirmativan način istaknu sve prednosti promovisanog automobila. Još pažljivije se biraju promotivni kanali (štampana izdanja, onlajn mediji i TV i radio stanice) i konkretni mediji koji će biti nosioci marketinških kampanja. Drugim rečima, ciljna grupa medijske kampanje trebalo bi da bude ista grupa, odnosno deo populacije koju, svojim programom i sadržajem, direktno „pogađa“ medij preko koga se plasiraju reklamne poruke.

Zbog svega navedenog, neupućenima u dešavanja na automobilskom tržištu, može biti nejasno zašto Škoda smatra da se kupci ovih popularnih automobila ne okupljaju oko automobilskih medija. Naprotiv, imajući u vidu sve prethodno navedeno, jasno je da češki proizvođač smatra da vrednosti brenda najbolje promoviše rijaliti format „Zadruga“. Isto tako je jasno da je pretpostavka i želja Škode, da gledaoci „Zadruge“, u što masovnijem broju kupuju Superb.

Nešto slično, možda čak i brutalnije, smo doživljavali kroz „genijalnu“ ideju da se spoje vrednosti i karakteristike premijum brenda Audi sa likom i delom kontroverznog umetnika Ace Lukasa, kao zaštitnog lica domaćeg distributera Audija.

Interesantna biznis logika. Da nije bilo saradnje lokalnih predstavnika VW grupe sa Ivanom Španović, zapitali bismo se ozbiljno, šta se to dešava sa nemačkim gigantom?

Suprotan primer su Opel, Renault i Dacia, čijih reklama smo se nagledali na kanalima Nacionalne geografije.

Fotografije: RTV Pink (print screen)

(1763)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Japanautofan

Hmmm……Pa ako razmislimo koliko para dobijaju sami ucesnici rijalitija ,mozda su im oni ciljna grupa ? ??
Kod nas jedan pobednik u kvizu Slagalica ne moze od nagrade ni dobar polovni automobil da priusti. Sistem vrednosti je odavno poremecen ,nije ni cudo sto se to odrazilo i na automobilsku industriju.
Njih ne treba kriviti jer oni idu tamo gde je novac.
Ako se budu reklamirali ispred pozorista mogu sutra da zatvore „butiku“ ?

Informator

Blam,al trziste kreira potraznja…