1. Home
  2. Vesti
  3. BMW-ov rekordni drift umalo upropastio bluetooth (video)
BMW-ov rekordni drift umalo upropastio bluetooth (video)
2

BMW-ov rekordni drift umalo upropastio bluetooth (video)

10.07K
2
Podelite sa prijateljima:

Neko bi pomislio da je najveći problem tokom osmočasovnog drifta eventualni gubitak koncentracije vozača, ili cepanje gume, možda čak i požar. Ali, ne u slučaju BMW-ovog nedavno postavljenog rekorda,  jedan od najvećih problema bio je bluetooth. 

To tvrdi Johan Švarcer, BMW instruktor vožnje i osoba koja se nalazila iza volana tokom osmočasovnog drifta. Švarcer i njegov kolega, Met Malins, koji je upravljao vozilo kojim je vršeno dolivanje goriva u pokretu, koristili su na početku obaranja rekorda radio vezu. No, „toki voki“ iziskuje korišćenje jedne ruke, što je tokom postavljanja ovakvog tipa rekorda malo nezgodno.

Švarcer i Malins su potom prešli na plan B – handsfree pozivi putem mobilnog telefona. Ali i ovde je došlo do problema. Švarcerov telefon više puta je gubio konekciju sa automobilom, te je vozač morao u nekoliko navrata da restartuje sopstveni telefon, kako bi uspostavio valjanu vezu sa kolegom.

Ovo je naravno bio samo jedan od izazova tokom postavljanja rekorda. Dolivanje goriva vozilu u pokretu nije bio nimalo lak zadatak, a prilikom dopunjavanja goriva više puta je dolazilo do kontakta između dva vozila. Posle šest sati drifta, Švarcer je ušao u novi problem, automobil je sam prebacio pogon sa zadnjih na sva četiri točka, što je umalo upropastilo ceo podvig. 

Još jedna stvar prilikom osmočasovnog drifta je vrlo interesantna. Kako to da Švarcer koji je konstantno pio vodu kako bi ostao dovoljno hidriran, nije morao da ide u toalet. On sam tvrdi da je morao da obavi nuždu, ali da je zbog toga ima prikačen kateter.

Koji su još bili izazovi tokom postavljanja ovog rekorda, pogledajte u snimku ispod:

(10067)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Milentije

Moja honda nema taj problem sa bluetooth konekcijom…

Zvezdan

Tvoja Honda ne moze da udje u slican problem to je sigurno. Ne moze da driftuje, pod jedan 🙂