1. Home
  2. Vesti
  3. Ovako bi izgledao Alfa Romeo 4C spreman za Dakar
Ovako bi izgledao Alfa Romeo 4C spreman za Dakar
0

Ovako bi izgledao Alfa Romeo 4C spreman za Dakar

239
0
Podelite sa prijateljima:

Napraviti automobil koji će izdržati Dakar reli, to je jedan veoma težak izazov.

Mladi dizajner iz Sijetla, Mo Aoun, pustio je mašti na volju i zamislio Alfa Romeo 4C kao vozilo za južnoamerički reli. Na priv pogled potpuno suludo, a sa druge strane, većina današnjih vozila na Dakaru su automobili koje se fabrike posebno opremile za tu avanturu.

Ako pogledamo malo više u prošlost naći ćemo primere da je svojevremeno Porsche 911 učestvovao na raznim relijima slične dužine i težine kao Dakar. Dakle. što ne bi mogla i Alfa? Ima dovoljno snažan motor, to je sigurno. Pokreće je 1,7-litarski turbo agregat koji razvija 237 konjskih snaga uz 349 Nm obrtnog momenta. U takvoj konfiguraciji 4C do stotke stiže za 4,1 sekundu, a maksimalna brzina iznosi 257 km/h.

Ipak, ne tako sjajni prodajni rezultati (prošle godine prodato 1.670 primeraka) postali su uvod u restilizaciju. Uostalom u Alfa Romeu žele da 4C bude „halo car“ za njihov tim u Formuli 1. Samim tim, ovi renderi ostaju pusti snovi, jer je Alfa već krenula putem F1, što ne ostavlja nikakav prostor za Dakar.

Jedno je sigurno, 4C u Dakar izdanju je jedan veeeeoma interesantan automobil!

 

(239)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments