1. Home
  2. Vesti
  3. Duel moćnih turbo dizela: Porsche Panamera vs Audi SQ7 (video)
Duel moćnih turbo dizela: Porsche Panamera vs Audi SQ7 (video)
0

Duel moćnih turbo dizela: Porsche Panamera vs Audi SQ7 (video)

2.36K
0
Podelite sa prijateljima:

Sa 435 ks i 1.000 Nm, Audi SQ7 je najmoćniji dizel SUV na svetu, uz Bentley Bentaygu Diesel, sa kojom deli 4,0-litarski TDI V8. Naravno, 2.345 kilograma igraju veoma značajnu ulogu u performansama, tako što ih oduzimaju.

S druge strane, Porsche Panamera 4S dizel, najbrži automobil sa dizel motorom, takođe koristi 4,0-litarski biturbo V8, ali nešto slabiji – 422 ks i 850 Nm. Međutim, zbog niže tačke težišta i aerodinamičnije karoserije, Panamara je agilnija, a i nešto lakša sa 2.125 kilograma.

Na crtu ih je stavio Top Gear magazin, i to u trci ubrzanja. Oba modela poseduju pogon na sve tokove i automatsku transmisiju sa „launch control“ sistemom.

Na kraju, SQ7 ne može protiv fizike i gubi trku, međutim razlika uopšte nije bila velika. Panamera je do 96 km/h došla za 3,83 sekunde a SUV za 4,48 sekundi. Do 160 km/h je Porscheova limuzina stigla za 9,56 sekundi a Audijevom teškašu bilo potrebno 11,76 sekundi.

Četvrt milje je Porsche pokrio za 12,36 sekundi a SQ7 za 13,09 sekundi.

 

(2364)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments